Kifosztotta a Microsoftot egy angol “esőember” – Hír – Computerworld Online

Az autista biztonsági szakember bizalmas fájlokat emelt le a cég belső hálózatáról. Az okozott kár több millió dollár.

Egy 24 éves biztonsági kutatót a londoni bíróság 15 hónapos felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt, miután bebizonyosodott, hogy meghekkelte a Microsoft szervereit, és bizalmas információkat lopott el.

Zammis Clark 2017. január 24-én belső felhasználói név és jelszó segítségével távhozzáférést szerzett a Microsoft hálózatához. Több tízezer fájlt lopott el, köztük olyanokat is, amelyek a Windows kiadás előtti változatainak bizalmas példányait tartalmazták. A hozzáférést egy IRC szerveres csevegőszobán keresztül megosztotta, és másokat is hozzásegített az adatlopáshoz.

A szabadrablás akkor ért véget, amikor Clark egy vírust töltött fel a hálózatba. Clarkot letartóztatták, majd óvadék ellenében szabadlábra helyezték, mire ő azonmód betört a Nintendo belső hálózatába, és onnan is bizalmas adatakat emelt el. A Nintendo 1-1,8 millió dollárra, a Microsoft kétmillió dollárra becsüli az okozott kárt.

A bíróság azért döntött a felfüggesztett börtön mellett, mert Clark autista, így ügyvédje szerint nehezen viselte volna a börtönviszonyokat.

Neked Ajánljuk