A Mercedes is reagált a magyarországi beruházásai visszafogásáról szóló sajtóhírekre – hvg.hu

Még zajlanak az egyeztetések arról, milyen terméket gyárt majd a vállalat az új, Kecskeméten épülő üzemben. A gyár kommunikációs igazgatója szerint természetes, hogy egy piaci cég módosítja terveit, de az építkezés nem áll le.

Arról cikkezett vasárnap a befolyásos német üzleti lap, a Handelsblatt, hogy pénzügyi problémák visszafoghatják mind a BMW, mind a Mercedes beruházásait Magyarországon. Megkérdeztük a BMW-t és a Daimlert is, mi igaz a német lap állításaiból, vagyis abból, hogy a magyarországi gyárépítést, illetve -bővítést is hátráltathatják a problémák.

A BMW-től azt a reakciót kaptuk, hogy nem kommentálnak médiaspekulációkat. Az új gyár Magyarországon további kapacitásbővülést hoz majd a globális gyártóhálózatukban.

Kínai, mexikói és az USA-ban történt beruházásaink után tovább erősítjük európai aktivitásainkat, megtartva egy globális termelési egyensúlyt Ázsia, Amerika és Európa között

– tették hozzá.

A Mercedes hivatalos válaszáról az InfoRádió számolt be: Ludvig Orsolya, a kecskeméti Mercedes-Benz-gyár kommunikációs igazgatója kijelentette, nem áll le az új kecskeméti Mercedes-üzem építése, sőt 250 millió eurónyi értéket már be is építettek. Másrészt elmondta, még zajlanak az egyeztetések arról, milyen terméket gyárt majd a vállalat az új, épülő üzemben. Szerinte természetes, hogy egy piaci cég módosítja terveit.

Korábban a Külügyminisztérium a Portfoliónak úgy kommentálta a sajtóhírt. hogy a „BMW-beruházás, illetve annak előkészítése a megfelelő ütemben zajlik. A Mercedes továbbra is hosszú távon elkötelezett Magyarország mellett, elégedett a kecskeméti gyárral, amely fontos láncszem a cég gyártási hálózatában”.

Neked Ajánljuk