Versenytársat kapott a világ legjobb kamerájával felszerelt Huawei-mobil – hvg.hu

A DxOMark független tesztlabor 121 pontot adott a Xiaomi új csúcsmobiljára, éppen annyit, mint amennyit a Huawei Mate30 Pro is kapott. De van, amiben a Xiaomi minden eddigi telefont felülmúlt.

Hosszas várakozás után kedden végre bemutatta a Xiaomi a cég legújabb csúcsmobilját, a Xiaomi Mi CC9 Prót. A készülék különlegessége a kamerarendszerében rejlik: amellett, hogy 5 kamerát kapott a hátoldalára, egyet pedig az előlapra, ezt a mobilt szerelték fel elsőként a Samsunggal közösen fejlesztett, 108 megapixeles szenzorával is.

A cég korábban már mutatott néhány felvételt arról, mire képes a telefon ezzel a teljesítménnyel, a bemutatóval egy időben azonban a DxOMark független tesztlabor is elárulta, mire volt elég a rengeteg megapixel. Ezek szerint a Mi CC9 Pro Premium

holtversenyben a legjobb kamerás mobillá lépett elő.

©

(A CC9 Pro Premium és a CC9 Pro közötti különbség, hogy előbbi 8P-s lencsét kapott, míg utóbbi “csak” 7P-set.) A DxOMark számait maga Lei Jun, a Xiaomi vezére jelentette be a bemutatón.

A DxOMark stábja 121 pontot adott a mobilnak, éppen annyit, amennyit a Huawei Mate30 Pro is kapott. A Samsung idei csúcsmobiljait, a Huawei P30 Prót, a OnePlus 7-et, a Honor 20-at és a Google Pixel 4-et ugyanakkor sikerült megelőzniük.

A pontszám egyébként a 130 pontos fotós és a 102 pontos videós képességéből adódik össze. A Huawei Mate30 Prónál ugyanez a két érték 132-100 volt.

Mindez azt is jelenti, hogy

ez a készülék kapta eddig a legmagasabb pontszámot a videós képességére a kamerás mobilok történetében.

Ha máskor is szeretni tudni arról, hogyan teljesítenek az okostelefonok kamerái, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk