Letarolta a mezőnyt egy új mobil, ez most a világ legerősebbje – hvg.hu

A Vivo új, NEX 3 készüléke nem csak formája miatt különleges, a teljesítménye se semmi: az AnTuTu mérésein több mint hihetetlen eredményt ért el.

Egyre inkább igaz az az állítás, hogy a Kínából érkező androidos telefonok nem csak remek funkciókkal rendelkeznek, teljesítményük miatt sem érheti szó a ház elejét. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a Vivo újdonsága, a NEX 3, ami az AnTuTu tesztje alapján a jelenleg kapható legerősebb mobil (a robotos eszközök között is).

A készülék 493 797-es, több mint rekordértékű pontszámot kapott a vizsgálaton, amivel a Xiaomi Black Shark 2 Pro és a szintén játékosoknak kínált Asus ROG Phone 2-t is megelőzte. A dolog furcsasága, hogy a NEX 3-at nem hajtja brutálisnak tűnő erő, legalábbis papíron nem úgy néz ki: a készülékben a Snapdargon 855 Plus chipsete dolgozik 8 GB RAM-mal. Vagyis a gyorsaságnak valamilyen szoftveres okossághoz lesz inkább köze.

A Blackshark 2 Prót augusztusban nézte meg az AnTuTu, az akkor 469 708 pontot gyűjtött mobilt a(z androidos) világ legerősebbjének kiáltott ki. A rekord azonban nem tartott sokáig, a NEX 3 5G-s változata néhány hét (de inkább nap) után átvette a vezetést.

A Vivo újdonsága egyébként nem csak hardveresen lett különleges: a mobil vízesésszerű kijelzőt kapott, ami a gyártó szerint 99,6 százalékban uralja az előlapot, illetve a készülék oldalsó részeit. Ennek hála fizikai gombok sincsenek rajta, a hangerőt a lelógó/lefolyó képernyőre nyomva lehet állítani.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk