Elképesztően sikeres rajtot vett a Devil May Cry 5 – Esport1

Csak egy Capcom játék nyitott jobban, mint a DMC 5!

Két napja jelent meg hivatalosan a Capcom következő kasszasikere, a Devil May Cry 5. Dante kalandjaira még mindig kíváncsiak a játékosok, ezt jól tükrözik a Steam platformján mérhető számok, amik alapján a Capcom valaha volt második legerősebb nyitását könyvelheti el a DMC 5.

 

A megjelenés napját követő órákban egyszerre 77000 játékos pörgette az AAA-s akció hack & slash játékot, ezzel megelőzte a Resident Evil 2 Remake-et, de a Monster Hunter World elképesztő teljesítményét nem volt képes überelni. A kultjáték ötödik része azóta is stabilan tartja az 50000 feletti átlagos játékosszámot, amivel elégedett lehet a Capcom. Az értékelések is kifejezetten pozitívak, igaz még csak pár száz értékelést könyvelhet el a PC-s verzió.

Ezzel a nagyszerű nyitással a DMC 5 bekerült a top 5 japán fejlesztésű játék közé, ami igencsak illusztris társaságot jelent. A Dark Souls 2 és 3 mellett, a Metal Gear Solid V-öt és a már említett Monster Hunter World-öt találjuk, amivel egyszerre 300000 játékos játszott a megjelenés után. Ezt a rekordot valószínű nagyon sokáig nem tudja majd megdönteni egy Capcom játék sem, de így is örülhetnek a fejlesztők és a rajongók egyaránt, mert egy újabb kiváló játék kerülhet a gyűjteményükbe. A DMC V-öt behúzhatjátok Steamen 49,99 euróért, azaz nagyjából 16000 magyar forintért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Neked Ajánljuk