Cseppenként adagolja hajtogatós mobilját a Xiaomi – Bitport

Miközben több nagy gyártó is előállt már saját hajlítható kijelzőjű mobiljával, a kínai Xiaomi egyelőre csak rövid videókban harangozza be, min dolgozik. A legújabb felvételből is az látszik, hogy talán az övék a legéletképesebb korai koncepció.

Az év eleje szinte minden szállítónál a hajlítható kijelzővel szerelt eszközök első generációjának büszke debütálásáról szólt. A nagyok közül a Samsung és a Huawei rukkolt elő legkorábban a saját megoldásával, ám mindkét modellnél kritikus tényező lehet a riasztóan magas árcédula. A Samsung Galaxy Fold ára 2000 dollártól, a Huawei Mate X-é pedig 2600-tól indul.

Egyelőre ígéretes

Ezért is követi fokozott érdeklődés a Xiaomi ilyen irányú terveit, mivel a másik meghatározó kínai gyártó jellemzően alacsony árkategóriás készülékeivel tudott eddig is sikereket elérni. A cég megoldásáról elsőként egy “kémvideó” látott napvilágot még az év elején. Azóta a Xiaomi megerősítette, hogy valóban dolgozik egy hajlított kijelzős mobilon, ami ráadásul a konkurenciához képest eltérő, kétoldali hajtogatással alakítható táblagépből okostelefonná.

Az már a januári felvételen is látszott, hogy a kijelző meglehetősen gyorsan, hibamentesen képes reagálni a képernyőméret megváltozására. Ezt az elsőként a kínai közösségi hálózaton, a Weibón frissen megosztott újabb videó is megerősíti.
 

 

Az újabb felvétel meglehetősen nyúlfarknyi, így különösebben sokat nem mutat meg a hajlítható eszköz képességeiből, ráadásul itt még alkalmazásokat sem indít el a kezelője. Pozitívum viszont, hogy ez a videó világos környezetben készült, és a kínai instant tésztalevesre helyezett mobil bizony ígéretesen kompaktnak tűnik.

Mennyi az annyi?

A fontosabb kérdések viszont egyelőre továbbra is homályban maradtak. Nem csak azt nem tudjuk, mikor kerülhet piacra a készülék, de azt sem, hogy milyen árkategóriában. Ahogy fentebb már említettük, ez utóbbi lehet a kulcs ahhoz, hogy értelmezhető méretű közönséghez jussanak el a sokak által a mobilok jövőjének gondolt hajlítható kijelzős modellek. Ha valaki, akkor a Xiaomi képes lehet rá, hogy bizonyos alkatrészek, funkciók (kamerák száma, minősége, 5G-képesség stb.) kispórolásával megfizethető kategóriában, mondjuk ezer dollár környékén tartsa tablet-mobil hibridjét.

Neked Ajánljuk