Befeketíti a Google a fehér foltokat – Mobilarena

Hirdetés

Az AMOLED panelek elterjedésével gombamód elszaporodtak a sötét hátterek és nem egy alkalmazás kínál ilyen módot. Az Android 10-től kezdve pedig rendszerszintű sötét téma is akad, ami a beállításokra és a Google appok legjavára éppúgy vonatkozik, mint az értesítési panelre vagy a hírolvasó widgetre.


Már nem csak gyártói, hanem vegytiszta Android felületen is elérhető a sötét rendszertéma [+]

Android 10 bemutatónk publikálásakor a következő alapvető Android alkalmazások kínáltak sötét módot: telefonkönyv, kereső, fájlkezelő, naptár, üzenetküldő, számológép, óra, Gboard billentyűzet, Drive, Fotók, Android Auto, YouTube, Play Filmek és Play játékok.

[+]

Az XDA-developers pedig kiszúrta, hogy néhány friss Androidot futtató készüléken immár a Play Áruház és a Gmail esetében is sötét háttérre lehet váltani, amivel lényegében kompletté válik az Android opcionális befeketítése.

A Play Áruház is sötét köntösbe bújikA Play Áruház is sötét köntösbe bújikA Play Áruház is sötét köntösbe bújik A Play Áruház is sötét köntösbe bújik (forrás: XDA-developers) [+]

Már csak a Play Zene és a Térkép vár arra, hogy átálljon a sötét oldalra – az utóbbi esti navigációs megjelenítést egyébként egy ideje már kínál. Az viszont kérdéses, hogy korábbi főverziók esetében a fenti appok melyike és mikor fogja a sötét módot felkínálni. Egyelőre az Android 10-et futtató készülékek száma igen alacsony.

Neked Ajánljuk