A Huawei megint képhamisítással bukott le – Index

A Huawei a napokban adott ki néhány egészen bámulatos fotót, amivel legújabb telefonjuk, a P30 Pro kameráját akarták kicsit fényezni, de hamar kiderült, hogy a Weibo nevű kínai közösségi portálon közzétett képek nem azért néznek ki ilyen jól, mert a telefon kamerája állati jó, hanem mert valójában profi fényképezőgéppel készültek. Sőt, valahogy egy tíz éves stock fotó is bekerült közéjük – írja a Verge.

A P30 Pro kamerája egyébként papíron elég érdekesnek tűnik, a négy szenzor mellett ugyanis egy periszkópos zoomkamerával is felszerelték, ami elméletileg hétszeres optikai nagyításra képes. Ez nem hangzik rosszul, és amúgy önmagában azzal sem lenne baj, ha a cég a marketingkampánya során profi képekkel népszerűsítené a telefonját, de ezt egyértelműen jelölni kéne, ez pedig itt nem történt meg.

gsmarena 002

Fotó: Huawei

Az egészet az teszi még kínosabbá, hogy nem is bajlódtak saját képek elkészítésével, az egyik felvétel például egy Jack Olson nevű fotós portfóliójából származik, a kitörő vulkán pedig egy 2009-es felvétel a Gettyről.

Az persze elég valószínű, hogy a cég licenszelte ezeket a képeket, de elég furcsán veszi ki magát a helyzet. Főleg mert nem ez az első ilyen eset: tavaly a Huawei Nova 3 egyik reklámjában állítottak be egy DSLR-rel készült képet úgy, mintha a telefonnal készült volna.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!

Neked Ajánljuk