Sport: Solskjaer sorsa eldőlt a Manchester Unitednél – hvg.hu

Az angol klub véglegesítette pozíciójában Ole Gunnar Solskjaer vezetőedzőt; az együttes korábbi legendás játékosa hároméves szerződést kötött.

A 46 éves norvég tréner december 19-én – a menesztett José Mourinho utódjaként – ideiglenesen vette át a csapat irányítását, amellyel azóta 19 mérkőzésen 14 győzelmet aratott két döntetlen és három vereség mellett.

Irányításával a csapat a kinevezése óta a legtöbb pontot szerezte az angol labdarúgó-bajnokságban, a Premier League-ben, a Bajnokok Ligájában pedig a Paris Saint-Germainnel szemben úgy jutott a legjobb nyolc közé, hogy az első mérkőzésen, az Old Traffordon kapott ki 2-0-ra. Az MU a BL-negyeddöntőben a Barcelonával találkozik majd.

“Már az első napon otthon éreztem magam. Megtiszteltetés volt a Manchester United játékosának lenni, ahogy most az edzőjének is. Fantasztikus volt az első néhány hónap, mindig erről a munkáról álmodtam, bízom benne, hogy folytatni tudjuk a sikeres szereplésünket, megérdemli a szurkolótáborunk” – mondta Solskjaer, aki csatárként 1996 és 2007 között 366 mérkőzésen 126 gólt szerzett a manchesteri együttesben.

Az MU 30 mérkőzés után 58 ponttal az ötödik az angol bajnoki tabellán.

Neked Ajánljuk