Sport: BL-döntőben a Győr: “Szinte tökéletesen kézilabdáztunk” – hvg.hu

Fölényes, kilenc gólos győzelmet aratott a Győr a Bajnokok Ligája négyes döntőjének első mérkőzésén a Budapest Sportarénában a norvég Vipers Kristiansand ellen. Ezzel a zöld-fehérek sorozatban a negyedik, történetének ötödik BL-győzelmére készülhet.

A győriek vezetőedzője, Danyi Gábor a meccs után azt mondta, nem számított arra, hogy ekkora különbség lesz a két csapat között. Azt viszont már előzetesen is valószínűsítette, hogy a BL-döntőben újonc, a torna hangulatát még nem tapasztalt norvégok megilletődötten játszanak majd. “A Vipers ennél jobb, de hatott rájuk, hogy először vannak itt, szokniuk kell a hangulatot” – mondta a mérkőzés után.

Azt sem várta Danyi, hogy a csapata ennyire jól játszik majd, és már az első félidőt tízgólos előnyben zárja. “A mérkőzés nagy részében szinte tökéletesen kézilabdáztunk. Jó meccs volt, sokat cserélhettem, mindenki pályára léphetett a csapatból, nagyszerű csapatmunka volt” – tette hozzá.

©

A magyar csapat egyik legjobbja védekezésben és támadásban is a brazil Eduarda Amorim volt, aki négy gólt dobott az elődöntőben. “A korábbi két mérkőzésünkön az első félidő sokkal kiegyenlítettebb volt, így ezúttal is hasonlóra számítottunk. Mivel erősen és koncentráltan játszottunk, a kapuban is kiváló teljesítménnyel, így a vártnál lényegesen könnyebb volt már a legelejétől” – magyarázta. A balátlövő arra utalt, hogy a BL középdöntőjében kétszer is megmérkőztek a Vipers együttesével, és februárban hazai pályán 33-29-re, márciusban idegenben 33-26-ra győztek.

A világ- és Európa-bajnok francia kapus, Amandine Leynaud arról beszélt, hogy nagyon sokat köszönhet a társainak, kiválóan védekeztek. “Remekül játszottunk és együtt, csapatként nyertük meg ezt a mérkőzést” – jegyezte meg.

©

A Vipers vezetőedzője, Ole Gustav Gjekstad szerint a Győr megérdemelten, nagyszerű játékkal jutott a döntőbe, miközben az ő csapatának már a meccs elejétől semmi sem sikerült úgy, ahogyan eltervezték. “Már az első félidőben elment a mérkőzés, tíz gólról nem lehet visszajönni” – mondta önkritikusan.

A norvégok kétszeres olimpiai, egyszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok kapusa, Katrine Lunde arról beszélt, hogy nagyon csalódott az első félidő miatt, mert úgy játszottak, mintha “ott sem lettek volna”. Hozzáfűzte, egyik mérkőzésen sem lehet átaludni egy félidőt, akkor pedig pláne nem, ha a Győr az ellenfél.

“Ez a vereség jó tapasztalat volt: ha döntőbe akarsz jutni, egy másodpercig sem pihenhetsz. Jól felkészültünk, de nem tudtuk azt nyújtani, amit igazán tudunk, bár a második felvonásban már megközelítettük azt, ahogyan játszanunk kellett volna az egész meccsen” – magyarázta.

Neked Ajánljuk