NB I: A MOL Fehérvár legyőzte a Debrecent – Origo

A labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójának szombat esti mérkőzésén az első helyen álló MOL Fehérvár FC 2-1-re legyőzte a DVSC csapatát a sóstói MOL Arénában.

A listavezető MOL Fehérvár hat győzelemmel indította az idényt, legutóbb viszont váratlan vereséget szenvedett az Újpesttől. Marko Nikolics csapata ezúttal a DVSC ellen lépett pályára, amely eddig hullámzó teljesítményt nyújtott a bajnokságban. Herczeg András együttese az első három fordulóban jó játékkal három sikert aratott, azóta viszont háromszor kapott ki, így már komoly hátrányba került az élcsoport tagjaival szemben. 

Kovács István remekül futballozott a DVSC ellenForrás: molfehervarfc.hu

Már a találkozó elején úgy tűnt, hogy nem most fog megszakadni a debreceniek nyeretlenségi sorozata, ugyanis a székesfehérváriak Kovács István 9. percben lőtt góljával már a meccs elején megszerezték a vezetést. A magyar válogatott középpályás remek kiugratást kapott a góllövőlistát vezető Armin Hodzictól, betört a tizenhatoson belülre, majd 11 méterről a jobb alsó sarokba lőtt.

A vezetőgól után sem álltak meg a hazaiak. A 12. percben Hodzic próbálkozott egy 17 méteres bombával, de Nagy Sándor vetődve szögletre tornázta a labdát. A következő székesfehérvári ziccerre a 28. percig kellett várni. Ivan Petrjak 40 méteres keresztlabdáját Hodzic tökéletesen vette le, rávezette a védőkre, majd egy csel után 14 méterről lőtt, de a labda elkerülte a bal alsó sarkot. 

A 30. percben a semmiből jött a DVSC egyenlítő gólja. Varga Kevin beadása Szécsi Márk irányába ment, a rajta védekező Loic Nego pedig kézzel belekapott a labdába. Iványi Tamás játékvezető azonban nem ítélt tizenegyest, így a tovább pattogó labdára Kovácsik Ádám kivetődött, míg Haruna Garba talpalásgyanús mozdulattal megrúgta a székesfehérvári kapust, aki így nem tudta megfogni a labdát, a lecsorgót pedig Tunde Adeniji csúsztatta meg az üres kapuba lőtte.

A bekapott gól nem törte meg a MOL Fehérvár lendületét, amely az első félidő hajrájában két nagy helyzetet is kidolgozott, de sem Petrjak sem Hodzic nem tudott túljárni Nagy Sándor eszén. Debreceni részről Adenijinek volt egy lövése a hosszabbításban, de 14 méterről nem találta el a kaput.

A DVSC kezdte jobban a második félidőt. Az 50. percben Garba 15 méteres lövését Kovácsik szedte ki a jobb alsó sarokból. Az 59. percben Hodzic fejelt kapura egy baloldali beadást, azonban a középre tartó labdát Nagy Sándor könnyen fogta.

A 66. percben újra megszerezte a vezetést a MOL Fehérvár FC. Egy hazai szöglet után Hodzic elé került a labda, keresztbelőtte a kapu előtt, a kivetődő Nagy Sándor ugyan ujjheggyel bele tudott kapni, de a hosszú oldalon érkező Visar Musliu az üres kapuba lőtt.

A folytatásban a debreceniek rohamoztak az egyenlítésért, míg a székesfehérváriak sorra vezették a vezették a veszélyes kontrákat a megnyíló területek miatt. Armin Hodzic többször is lezárhatta volna a találkozót, de a MOL Fehérvár játékosának nem volt szerencséje ezen az estén, így az eredmény már nem változott.  

Győzelmével a székesfehérvári csapat megtartotta hárompontos előnyét a második helyen álló Mezőkövesd előtt, és továbbra is vezeti a bajnokságot. A DVSC-nek ez volt sorozatban a negyedik veresége, a hatodik helyen áll a tabellán.

Neked Ajánljuk