Marco Rossi mindenre felkészítette a magyar válogatottat Wales ellen – Origo

Elutazott Cardiffba a magyar fociválogatott, amely kedden este az Európa-bajnoki szereplésért lép pályára. Egy győzelem esetén garantált a válogatott helye a 2020-as kontinenstornán.

Az indulás előtt Marco Rossi és Pátkai Máté doorstep sajtótájékoztatót tartott.

“Minden mérkőzésen vannak olyan tényezők, amelyeket egy csapat befolyásolni tud, és vannak olyanok, amelyeket nem. Őszintén mondhatom, minden olyan dologra, amelyet befolyásolhatunk, felkészítettük a csapatot. Arra számítunk, hogy a walesiek nagyon agresszíven fognak kezdeni, így kulcsfontosságú, hogy az első 15-20 perce a mérkőzésnek teljesen más legyen, mint az Uruguay elleninek volt.

Marco Rossi az új Puskás Aréna nyitómérkőzésénFotó: Polyák Attila – Origo

“A legfontosabb, hogy elhiggye a csapat, hogy meg tudja nyerni ezt a mérkőzést. Véleményem szerint ez a kulcs a sikerhez és a direkt Eb-kvalifikációhoz. A walesieknek nagyon veszélyes támadóik vannak, ugyanakkor Azerbajdzsán ellen a védelmükben felfedeztem sebezhető pontokat. Rajtuk nagyobb a nyomás, mivel ők játszanak otthon. Őket a második kalapból sorsolták, így tőlük alapelvárás az Eb-kvalifikáció. Ez egyben azt is jelenti, hogy nekünk okosan és türelmesen kell játszanunk ellenük” – tette hozzá Pátkai Máté.

Amennyiben a magyar válogatott győz Walesben, akkor kijut a jövő évi kontinensviadalra. Adott esetben ehhez a döntetlen is elég, akkor viszont arra van szükség, hogy a szlovákok ne nyerjenek otthon az azeriek ellen. Vereség esetén pótselejtező vár a magyar válogatottra.

Neked Ajánljuk