Hat gólt lőtt a Fradi Debrecenben – videó – Origo

Az OTP Bank Liga 12. fordulójának zárómérkőzésén a Ferencváros 6-1-re győzött a Debrecen vendégeként. Szergej Rebrov csapata már a 10. percben vezetést szerzett Varga Roland révén, aki a félidő végén egy gólpasszt is kioszott Tokmacnak. A szünet után hamar szépített a Loki, de a Fradi tudott váltani, és sorrendben Isael, Bőle, Varga és Tokmac újabb góljával kiütötte a hazaiakat. A címvédő négy év után nyert Debrecenben, és tapad a Mol Fehérvárra a tabellán.

A Fradi az első pillanatoktól kezdve aktívabban játszott, majd a 10. percben a vezetést is megszerezte. Csősz csúszott el a tizenhatoson belül, így Varga Roland teljesen egyedül mozoghatott befelé, jól kapta meg a labdát Isaeltől, majd védhetetlenül kilőtte a rövid felsőt.

A Debrecen szinte azonnal egyenlíthetett volna, de Kusnyír lövését Gróf látványos mozdulattal tolta fölé, majd Adeniji próbálkozását még nagyobb bravúrral hárította. A folytatásban is a Ferencváros kapusa volt a főszereplő, akinek az eszén nem tudtak túljárni a hazaiak. A félidő második felére aztán kicsit leült a játék, majd némileg váratlanul megduplázta előnyét a Fradi. Isael indította Vargát, aki az alapvonalról átemelte a debreceni védőkét, Tokmac pedig teljesen üresen érkezett a hosszú oldalon, és közvetlen közelről felejt a kapuba.

A folytatásban még volt egy lehetősége a Fradinak, de a szünetig már nem született több gól.

A fordulás után szinte azonnal szépített a Loki: Adeniji kapott egy jó labdát, az alapvonaltól tökéletesen tette vissza a négy perccel korábban pályára lépő Kundráknak, aki a hosszúba bólintott.

A bekapott gól felrázta a címvédőt, amely ismét ávette az irányítást, sőt, visszaállította a kétgólos különbséget: Lovrencsics gyűjtött be egy labdát a jobb szélen, majd középre tekert, ahol Isael robbant be és vette be a csereként beállt Kosicky kapuját.
A 76. perc végén aztán eldöntötte a meccset a fővárosi csapat: Lovrencsics lövése lepattant a blokkról, de pont Bőle Lukács elé, aki átvette, majd álló helyzetből, gyönyörű mozdulattal emelte át Kosicky-t. Itt még azonban nem állt le a Fradi, és néhány perccel később megszerezte az ötödiket: Tokmac lövését még védte Kosicky, de a kipattanóra először Varga érkezett, akinek nem volt nehéz dolga. 5-1, ez így már kiütés volt. Sőt, a hajrában még Tokmac is szerzett egy szépségdíjas találatot, ami már a hatodik volt, örömjátékot hozott a második félidő a Ferencváros számára.

A Fradi tehát 6-1-re győzött Debrecenben, és tekintélyt parancsoló játékkal üzent riválisainak.

Neked Ajánljuk