Hamilton nem hitte el, hogy ekkora szerencséje van – Formula.hu

A verseny eleji kavarodást követően úgy tűnt, hogy a Ferrari sima kettős győzelmet arat Bahreinben: Leclerc utcahosszal vezetett Sebastian Vettel előtt, aki szintén maga mögött tudta tartani Lewis Hamiltont. A címvédő azonban a második kerékcsere-sorozatot követően megelőzte a később megpördülő, és első szárnyát veszítő négyszeres bajnokot, majd a monacói műszaki gondjából profitálit, és kettős győzelemre vezette a Mercedes alakulatát.

„Úgy akarok megelőzni valakit, hogy gyorsabb vagyok nála, küzdelem után” – idézte a racefans.net Hamiltont. A hátsó egyenesben mentem el Charles mellett, kiintettem neki, hiszen nem tudtam mit csinálni. Egyáltalán nem volt problémám, így furcsán éreztem magam.”

„Hogy őszinte legyek, az ilyen helyzetekben nem tudom elhinni, mekkora szerencsém van. De mit lehet tenni? Nem lehet megtagadni önmagunkat, csak folytatni, amit elkezdtünk. Én is voltam már ilyen pozícióban. Sokszor álltam már az élen, amikor az autó megállt alattam. Tudom, milyen érzés” – tette hozzá szimpatikusan a brit.

Hamilton szerint a továbbiakban Leclerc-nek a hétvége pozitívumaira kell koncentrálnia – például arra, hogy valósággal elhomályosította tapasztalt csapattársát. „A pohárra úgy kell tekinteni, hogy félig tele van, mert sok pontot szerzett, a problémák ellenére. Egész hétvégén ellenállhatatlan volt, még a csapattársánál is sokkal gyorsabbnak bizonyult. Sok pozitívum van, amelyre figyelmet fordíthat, előttünk pedig nagy munka áll, hogy lépést tartsunk vele.”

Neked Ajánljuk