Korreláció van Nicolas Cage filmszerepei és a fulladásos halálok száma között (vagy nincs) – Index

Az internet tele van olyan figurák videóival, akik fémkeresőkkel bóklásznak erdőkön és mezőkön, hogy második világháborús relikviákat kaparjanak ki a földből. Ezeken a videókon általában annyi látható, hogy az egykori hadszíntereken lövedékeket, csajkákat, emberi csontokat, dögcédulákat, kitüntetéseket találnak, illetve jelentőségteljesen mutogatnak olyan rozsdás fémhulladékokat, amikről csak ők tudják megmondani, hogy éppen melyik legendás szovjet, német vagy amerikai fegyver alkatrészéről van szó.

Ebben a körben a legérdekesebbek azok a hardcore arcok, akik a mocsarakban turkálnak. A mocsár ugyanis szinte újszerű állapotban őrzi meg az egykori fegyvereket. Ezen a videón igencsak jó állapotban kerül elő például a Vörös Hadsereg által a negyvenes évek elején használt, viszonylag ritka Gyegtyarjov-géppisztoly (PPD–40). Ennek a továbbfejlesztett változata lett a szovjet katonák által Papasának, Magyarországon pedig davaj-gitárnak nevezett PPS–41. (Ha visszateker a videón, kb. az 5. perctől előbb bakancs, majd egy karabély kerül elő. Ha pedig a legelejére ugrik vissza, akkor éppen emberi koponyákat emelnek ki, úgyhogy ha ez zavarja, akkor 18+! Óvatosan!). 

A műfaj csúcsteljesítménye az a régebbi orosz VHS-videó, amin olyan állapotban húznak ki a mocsárból egy fejére fordult német Sturmgeschütz IV-es rohamlöveget, hogy azzal egy kis mosás után talán újra harcba lehetne indulni.

Neked Ajánljuk