Az RTL Klub reality-gazdája szerint nehéz a magyar gazdálkodók sora – Index.hu

Egészen váratlan irányból érkezett kritika a magyar mezőgazdaság állapotát érintően: Berecz Balázs, az RTL Klub Házasodna a gazda című társkeresős valóságshow egyik szereplője festett borús képet azoknak az életéről, akik a magyar földből próbálják kitermelni a betevő falatot. Berecz az Agrárszektor mezőgazdasági szaklapnak adott interjút. 

70504873 381239495879544 3604023344313139200 n

Fotó: facebook

Annak, aki nem tudná, hiszen nincs tévéje, és amúgy sem néz ilyet: a Házasodna a gazda az ismerkedős műsorok egy fura fattyúhajtása, amelyben mezőgazdaságban dolgozó emberek keresik életük párját, az egész a Nagy Ő egyfajta népies kiadása. 

Berecz jelenleg 112 pedigrés magyar tarka büszke tulajdonosa, azonban a szarvasmarhatartás sem csak béke és idill, ugyanis a nászágy után sóvárgó szántó-vető-gazdálkodó arra panaszkodik, hogy az exportra szánt állatokon sok pénzt elvisznek a közvetítő cégek. 

De a rossz talaj, az állatokat támadó betegségek is megnehezítik az anyaföldet művelő honfiak életét, a gazda szerint Magyarországon mindenhol nehéz a mezőgazdaságból megélni.

Sok sikert kívánunk Berecz gazdának a szerelemben és a majorban is!

Neked Ajánljuk