Nem fogja elhinni, miről mondott le II. Erzsébet királynő – Index

Egy korszak ér véget. Az Egyesült Királyság uralkodója, a trónon 67 éve ülő II. Erzsébet nem folytatja. 93 évesen lemondott arról, hogy érdemben kormányozzon. Ezentúl ugyanis nem vezet autót. Jogosítványa egyébként nem is volt, de csak azért, mert az a brit uralkodónak valamiért nem kell.

Ebből, mint kiderül, eddig vezetett, igaz, a hírekbe nem került bele közúti balesetekkel, mint férje, aki 98 évesen mondott le a vezetésről, miután januárban összeütközött egy Kia személyautóval, amikor kihajtott volna a főútra a Land Rover Freelander terepjárójával – írta az MTI.

Valójában azért mégis hagyott egy kiskaput az autózáshoz a királynő, aki orvosai tanácsára marad távol a volántól: saját birtokain azért lehet, hogy vezetni fog, de közutakon nem.

Húsz éve jól meglepte Szaúd-Arábia akkori trónörökösét, az éppen Londonban időző Abdullah herceget, amikor egy windsori ebéd után felajánlotta vendégének, hogy megmutatja neki az ősi királyi rezidencia hatalmas parkját. Abdullah herceg, akinek hazájában a nők csak a közelmúltban kapták meg a jogot, hogy vezethessenek, de döbbenten látta, hogy a királynő maga ül a volán mögé. A herceg állítólag nagyon izgult az úton, pedig akkor II. Erzsébet egészen fiatal volt, alig 72 éves.

Neked Ajánljuk