Megszólalt Lovasi András az autóbalesetéről: így magyarázza a történteket – Blikk.hu

A Blikk is megírta, hogy Lovasi András (51), a Kispál és a Borz, valamint Kiscsillag nevű zenekarok frontembere is részese volt annak a szerda délutáni balesetnek, amelyben két civil személyautója és egy rendőrségi szolgálati gépkocsi ütközött össze a fővárosban, a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésében. A balesetben két rendőr is megsérült: a Zsaruellátó nevű Facebook-oldalon közzétett információk szerint az autó vezetőjének három foga kitört, a kulcscsontja többszörösen eltört, s információink szerint csütörtökön még kórházban volt. A mellette ülő rendőrnő könnyebben sérült.

A Kossuth-díjas magyar zenész, énekes épp pályafutása fontos napjára készült, ugyanis másnap mutatta be legújabb, Tűzijáték Délben című lemezét, ráadásul egy délután alatt két koncertet kellett adnia. Kerestük, de zsúfolt programjára hivatkozva csak a menedzsmentjén keresztül üzent – Balassa János koncertszervező a Blikknek megerősítette, hogy a szerdai autóbaleset egyik résztvevője Lovasi András volt.

Az énekes most a Facebook-oldalán, egy közleményben reagált a történtekre. 

„Ezúton szeretnék mindenkit tájékoztatni a szerdai közúti balesetről, amelynek részese voltam.

Szerda délután a tegnapi, Vígszínházbeli dupla lemezbemutató koncertem főpróbájára mentem. A Dózsa György úton a Damjanich utcai kereszteződéséhez értem, amely – mint azóta tudomásomra jutott – közismerten balesetveszélyes helyszín. A kereszteződésben sajnos összeütköztem egy nekem jobb oldalról kihajtó szolgálati autóval, amelyben ketten ültek: a férfi sofőr és hölgy utasa. Az utas szerencsére nem szenvedett súlyosabb sérülést, a sofőrnek viszont sajnos eltörött a kulcscsontja, 3 foga pedig kitört. Itt nem szeretnék kitérni arra, hogy az ütközés kinek a hibájából történt, azt ugyanis a folyamatban lévő hatósági vizsgálat hivatott eldönteni. A vizsgálat eredményét és következményeit természetesen el fogom akkor is fogadni, amennyiben az én vétkességemet állapítja meg.

Amit viszont sokkal fontosabbnak tartok, az az, hogy nyilvánosan is kifejezzem együttérzésemet a sérült családapával szemben, akinek gyógyulása – mint ma telefonon elmondta nekem – hónapokat fog igénybe venni, amely idő alatt mind neki, mind családjának egy nehezebb időszak következik. Felajánlottam a segítségemet ezen időszakra, és megbeszéltük, hogy személyesen is találkozunk a közeljövőben. Ezúton is kívánok neki gyors lábadozást (ami jó hír, hogy tegnap kijöhetett a kórházból), és mielőbbi teljes gyógyulást.

A sajnálatos esettel kapcsolatban ennyit szeretnék nyilvánosan közölni. Köszönöm a sajtó korrekt bánásmódját, amely ebben a szituációban nagyon jólesett. A továbbiakban is tartanám magam ahhoz, hogy Facebook-közlemények formájában tájékoztassam a nyilvánosságot, mivel majd minden orgánumtól megkerestek interjút kérni, amelynek nem tudok megfelelni, kivételt tenni pedig nem szeretnék.

Köszönöm a figyelmet!” – írta közösségi oldalán az énekes.

Neked Ajánljuk