Lovasi András nem először okozott súlyos balesetet – Origo

Kiderült, hogy másodszor okozott súlyos balesetet Lovasi András – írja a Ripost. Korábban egy koncertről hazafelé tartva ittasan sodorta el egy orfűi rendőr lányát, végzetes tragédia szerencsére nem lett az esetből. 

Mint ahogy arról az Origo is beszámolt, Lovasi András okozta azt a balesetet, amelyben két rendőr is megsérült. A rendőrautó vezetőjének három foga kitört, a kulcscsontja többszörösen eltört, és a mellette ülő rendőrnő is megsérült. Kiderült azonban, hogy nem a szerdai Dózsa György úti karambol volt az első eset, hogy a Kossuth-díjas művész veszélybe sodorta embertársai életét. Lovasi életrajzi könyvében saját maga írja le, hogy egyszer egy koncertről hazafelé tartva elütötte egy orfűi rendőr lányát.

Ütközésben összetört rendőrautó a VII. kerületben, a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésében 2019. március 27-én. Az ütközést követően egy harmadik autó nekiütközött a rendőrautónakForrás: MTI/Mihádák Zoltán

A 2014-ben megjelent önéletrajzi könyvében ő maga mesélt korábbi balesetéről, ami kis híján tragédiával végződött. A zenész a Lovasi – Idáig tudom a történetet című kötetben bevallotta: egy koncert után ittasan ült a volán mögé, úgy próbált meg hazamenni Pécsről Orfűre. És bár kért maga elé egy felvezető autót, a falutáblát meglátva annyira felbátorodott, hogy lehagyta segítőkész barátját. Az sem zavarta, hogy nem ég a bal első lámpája. Azt nem lehet tudni, mennyivel hajtott a latyakos, csúszós úton, de néhány sarokra a házától elütött egy nőt. Egészen pontosan egy helyi rendőr lányát.

Úgy éreztem, sikeresen hazaértünk, most már szabadon szárnyalhatok, nincs szükség a safety car segítségére, s vesztemre lehagytam… Pár sarokra a házunktól sikerült elütnöm az orfűi rendőr lányát. Szegénykém az út közepén battyogott haza a sötétben. Mivel a bal első lámpám ugye nem égett, későn láttam meg, és bár félrerántottam a kormányt, a visszapillantó tükörrel elsodortam– fogalmaz Lovasi a könyvben, amelyből kiderült, hogy szerencsére nem történt tragédia. 

A Ripostnak egy szemtanú arról beszélt, hogy a szerdai balesetet is Lovasi okozhatta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Neked Ajánljuk