Lopott elektromos bevásárlókocsival kocsmázott, hogy ne büntessék meg ittas vezetés miatt – Index.hu

Az év kommentháborúja zajlik a hazai gasztroszíntéren belül az ózdi Sun City Grill Bár Facebookján. Az étterem hétfőn kitett egy posztot aznapi specialitásáról, ami történetesen egy

rántott húsos pizza

volt (plusz ananásszal!), és nem sokkal ezután elszabadult a pokol.

Forrás: Sun City Grill Bár Facebook

A gasztrobűnözést megneszelő ízlésdiktátorok az ország minden részéből özönleni kezdtek, hogy kifejezzék felháborodásukat a bizarr fogás miatt, egyebek mellett mosléknak, hányásnak és viccnek titulálva a pizzát. Idáig semmi különös, de egy ponton a vendéglős megelégelte a dolgot, és írt egy hosszú hozzászólást, ami gyakorlatilag a vidéki klasszikus vendéglátósok manifesztója is lehetne, ilyen mondatok szerepelnek benne:

És egyáltalán nem szeretnék versenyezni elit Budapesti vendéglátó egységekkel, a mi vendégeink jóllakni jönnek hozzánk finom ízeket normális adagokat várnak,a konyhánkon szakácsok dolgoznak nem művészek akik gyönyörű tányérokat alkotnak falatnyi étellel. Nálunk Ózdon – merthogy itt is élnek emberek, itt is működik élet – az ilyen tányérokat elmosogatjuk.

A Sun City Grill Bar üzemeltetője egyébként azt is közölte, hogy a rántott húsos változat nem szerepel az étlapon, hanem egy törzsvendég külön kérésére csinálták, merthogy az étteremben  “meglévő alapanyagból kérésre bármit elkészítünk” policy van életben (az észszerű határokon belül). A tulajdonos a hozzászólás végén azzal viszi be a kegyelemdöfést a finnyogóknak:

Mert nálunk Ózdon itt a mocsárban a vendégek nem kritizálják ha a vendéglátójuk készséges, sokkal inkább megköszönik azt. 

Egy későbbi kommentjében pedig Cyrano de Bergerac-ot idéz:

A Rorsach-teszt fölösleges, egy végtelenségig empatikus, humánus, lojális ember vagyok és e percben nagyon sajnálom hogy nem tudtam elmenni a kommentek mellett. Leginkább talán a dolgozóimat próbáltam védeni. Cyrano de Bergerac szavai jutnak eszembe, miszerint: ” Mondhatta volna szebben kis lovag…mert magamat kigúnyolom ha kell, de hogy más mondja azt nem tűröm el!”

Majd a kifogástalan modor és nagyvonalúság jegyében még meg is hívja az egyik gyalázkodó hozzászólót egy ingyen ebédre. Szóval vendéglőbe jóllakni járó magyar emberek vs. beszólogató pesti gasztrobubusok: 1-0!

Esküszöm, ezek után kedvem támadt megkóstolni a rántott húsos vagy a mindenes pizzát, esetleg kitalálni valami még furábbat; ha Ózdon járok, biztosan benézek. A teljes kommentfolyam itt olvasható:

Neked Ajánljuk