Élet+Stílus: Letartóztatták Felicity Huffmant, a Született feleségek sztárját – hvg.hu

A színésznő és más híresség is érintett egy FBI által feltárt hatalmas csalássorozatban.

Minden idők legnagyobb egyetemi felvételi botránya pattant ki kedden az Egyesült Államokban.

Jelenleg több mint negyven embert vádolnak azzal, hogy egyetemi tanárokat, döntéshozókat fizettek le azért, hogy gyermekük biztosan bekerüljön az Egyesült Államok legjobb egyetemeire, például a Stanfordra, a UCLA-ra vagy a Yale-re.

A csalássorozat két szálon futott: egyes szülők fizettek azért, hogy a gyerekük felvételijét még a hivatalos értékelés előtt kijavítsák, de többször előfordult az is, hogy megvesztegették az egyetemi edzőket, vagy más, felvételiben illetékes személyeket egy sportösztöndíjért cserébe – függetlenül a gyerekük képességeitől.

A vádlottak közt van Felicity Huffman, a Született feleségek sztárja, és Lori Loughlin, a Bír-lak című sorozat színésze is. Huffman 15 ezer dollárt fizetett azért, hogy lánya bekerüljön az egyetemre: 1420 pontot ért el a felvételin, 400 ponttal többet, mint az egy évvel korábbi próbafelvételin. Huffmant az FBI szerint otthonában tartóztatták le. Később 250 ezer dolláros óvadék fejében szabadulhatott, de elvették az útlevelét. A bírósági meghallgatása március 29-én lesz Bostonban.

Lori Loughlin és férje, Mossimo Giannulli a vád szerint a Los Angeles-i USC-re fizették be a lányukat: félmillió dollárba került a felvételi. Giannulit letartóztatták, de Loughlin külföldön tartózkodik, így még nem tudták elfogni.

Az FBI különleges ügynöke, Joseph Bonavolonta elmondta: a szülők 200 ezer, valamint 6 és fél millió dollár közötti összeget költöttek arra, hogy garantálják gyermekük felvételijét. A csalássorozat 2011-ben kezdődött, az ügy kipattanása óta több embert is letartóztattak – teszi hozzá a CNN.

Neked Ajánljuk