Újabb bírálatok érték Karácsony Gergelyt a zuglói parkolási ügy miatt – Híradó

Újabb bírálatokat kapott Karácsony Gergely a zuglói parkolási botrány miatt. Tarlós István főpolgármester arról beszélt, hogy a veszteséget termelő parkolási rendszer után a zuglói költségvetésbe is több mint háromszáz millió forintos hiányt terveztek be Karácsony Gergely előterjesztése alapján. A zuglói polgármester tagadja a felelősségét a parkolási ügyben. A Fidesz frakcióvezetője szerint Karácsony Gergely polgármesterként is megbukott – közölte az M1 Híradója.

„Abszurd, amit Karácsony Gergely mond, hogy az általa vezetett kerületben a fizetőparkolásról szóló szerződés mutyi, de nem tehetett mást, ezért aláírta”– erről beszélt a Magyar Nemzetnek Tarlós István főpolgármester.

A parkolási botrány még februárban tört ki. Akkor derült ki, hogy Zuglóban két év alatt nyereség helyett csaknem 750 millió forintos veszteséget termelt a 2017-ben bevezetett parkolási rendszer.

„A belvároson kívül gyakorlatilag mindenhol veszteséges a parkolás, nem csak Zuglóban” – a veszteséges működést Karácsony Gergely is elismerte. Zuglóban egy parkolóóra üzemeltetési díja 70 ezer forintba kerül, míg van, ahol ennek az összegnek a tizedét fizetik ugyanezért. A XIV. kerület ugyanis a drága ajánlatot választotta a parkolási szerződés megkötésekor – hangzott el az M1 Híradójában.

Karácsony Gergely szerint ő nem tehet a kialakult helyzetről. Ehelyett a kormánypártokat és a főpolgármester-jelöltségét támogató MSZP-t tette felelőssé, ugyanis – mint mondta – megszavazták a döntést. A szocialisták azonban visszautasítják, hogy közük lenne a veszteséges parkolási rendszerhez.

Tarlós István szerint Karácsony Gergely letagad a napnál világosabb dolgokat, és bemártja az őt jelölő Párbeszédnél sokkal nagyobb pártot. A főpolgármester szerint ugyanakkor a 2019-es zuglói költségvetésbe Karácsony Gergely előterjesztése alapján újabb 301 millió forintos veszteséget terveztek be.

Karácsony Gergely Zugló polgármestereként is megbukott – ezt írta közösségi oldalán a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté szerint városfejlesztés nem történt, Karácsony Gergely felélte a kerület korábbi megtakarításait, és nyereség helyett veszteséget termelt a parkolásból. Most meg úgy tesz, mintha semmi köze nem lenne hozzá. Kocsis Máté szerint  Karácsony Gergely nemhogy főpolgármesternek, de kerületi polgármesternek is alkalmatlan.

Neked Ajánljuk