Stewardessek mentették meg egy epilepsziás utas életét a budapesti járaton – Index

2019.08.18. 08:24

Rosszul lett egy utas a Wizz Air egyik Spanyolországból Budapestre tartó járatán, de az utaskísérők gyors és profi fellépése megmentette az életét – állítja közleményében a magyar légitársaság.

Az utas tíz perccel a leszállás megkezdése előtt lett rosszul a kabin hátsó részében, a tünetei alapján epilepsziás nagyrohamot kaphatott, és egy idő után a légzése is leállt. A személyzet rögtön a segítségére sietett, az egyik utaskísérő azonnal megpróbálta újraéleszteni, ám az utas állkapcsának izmai begörcsöltek.

Az utaskísérő egy határozott mozdulattal szabaddá tette a légutakat, így az utas újra lélegezni kezdett, és magához tért

– írja közleményében a Wizz Air. A kapitány közben intézkedett, hogy Budapesten már orvosi segítség várja a gépet, de szerencsére a fedélzeten is volt egy orvos, aki a kapitány kérésére bekapcsolódott az ellátásba, és az utasnak a személyzet oxigénmaszkot is biztosított. Miután a repülőgép leszállt Budapesten, az utas orvosi segítséggel és családjával együtt elhagyta a fedélzetet.

Utaskísérőink professzionális kiképzése, lélekjelenléte és határozott fellépése megmentett egy életet. Büszkék vagyunk elkötelezett és minden helyzetben helyt álló munkatársainkra

– mondta Radó András, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere.

15%

4299 Ft

3655 Ft

15%

3900 Ft

3315 Ft

Neked Ajánljuk