Mirkóczki: Hibázott a Jobbik, ha visszalépünk, nincs kétharmad – hvg.hu

Több – politikai, közéleti értelemben – megdöbbentő kijelentést is tartalmazó interjút adott a Magyar Narancsnak a Jobbik szóvivője, Mirkóczki Ádám.

Az április választásokról, amikor a Jobbik 106 egyéni jelölttel, nulla visszalépéssel indult, a Fidesz pedig harmadjára nyert kétharmaddal, Mirkóczki az interjúban azt mondta, a többi ellenzéki párttal együtt ők is hibáztak.

a 3-5 szimbolikus körzetben visszalépünk, akkor ma nincs kétharmad.

Azóta odáig jutottak az ellenzéki pártok, hogy közösen tettek esküt a Parlament előtti lépcsőn a minap, erről a szóvivő azt mondta, optikailag ugyan unortodox lépés, de úgy látja, a tavaszi választásokon megtanulhatták, hogy az ellenzéknek külön-külön nincs esély.

Az EP-választáson meglátása szerint külön listán indulnak (Tóth Bertalan MSZP-elnök bedobta az ötletet, közös lista is lehetne), de ősszel, az önkormányzati választásokra a Jobbik kommunikációs igazgatója is azt mondta, már azon gondolkodnak, hogyan tudnak együttműködni a többi ellenzéki erővel.

Ő Egerben indulna polgármesternek, a baloldal nem indítana rá jelöltet a pletykák szerint. Erre azt mondta Mirkóckzi,

ennek akkor lesz alapja, ha teljesülnek azok a szakmai és személyi feltételek, amelyeket nélkülözhetetlennek tartok. Ezen dolgozunk.

Hangsúlyozta, most nem egymással kell hadakozni az ellenzék pártjainak, nem értenek egyet mindennel a DK-val vagy az LMP-vel, de tudomásul kell vennie a Jobbiknak is, hogy „van egy magasabb cél, nevezetesen, hogy a demokratikus intézményeket helyreállítsuk.”

Ugyanis:

a legsötétebb Medgyessy-, Gyurcsány-, Bajnai-időszak is a demokrácia aranykora volt ahhoz képest, ami most van

A teljes beszélgetés a Magyar Narancs csütörtökön megjelent lapszámában.

Neked Ajánljuk