Itthon: Megtalálhatta a Fidesz Borkai utódját – hvg.hu

Dézsi Csaba Andrást jelölheti a Fidesz a lemondását bejelentő Borkai Zsolt helyett a győri időközi önkormányzati választáson.

A botrányba keveredett győri polgármester, Borkai Zsolt pénteken délután 4 órakor mondott le hivatalosan, de előtte még csütörtökön ott volt és részt vett a városi közgyűlés alakuló ülésén – ahol óriási volt a felfordulás, Borkait például óvszerrel dobták meg.

Már napokkal ezelőtt elkezdődött a találgatás, ki lehet a Fidesz jelöltje Borkai után, a hvg.hu szerint felmerült a három korábbi alpolgármester közül kettő, Radnóti Ákos és Fekete Dávid neve is, de már mi is említettük, hogy Dézsi is esélyes. Pálinger Katalin olimpikon kézilabdázóról is lehetett hallani, mint bedobott név.

A Magyar Hang azonban most azt írja, Dézsi Csaba András lehet a befutó. Az 57 éves Dézsi jelenleg is tagja a helyi képviselőtestületnek, a Fidesz–KDNP színeiben, egyéni körzetét megnyerve jutott be a közgyűlésbe. 48 százalékot szerzett. 1998 óta minden alkalommal hozta a körzetét.

Mellette pedig a helyi Petz Aladár Megyei Oktató Kórház osztályvezető főorvosa. Saját tévéműsora is van Győrben, fél tucat könyvet is írt már. Húsz éve pedig ő a judo szövetség alelnöke.

Az ellenzéki térfélen előválasztás dönthet arról, ki legyen az induló.

(Kép: Borkai, nem Dézsi)

Neked Ajánljuk