Igazi hurráoptimizmus van – Kilőtt a magyar tőzsde – Portfolio

Beszámolók szerint nagy előrelépést sikerült elérni az Egyesült Államok és Kína között hónapok óta tartó kereskedelmi tárgyalásokon. Ennek köszönhetően igazi hurráoptimizmus alakult ki Ázsiában, erősödtek a nyugat-európai és amerikai részvénypiacok, valamint a magyar tőzsde is. A befektetőket az sem aggasztotta, hogy nőtt annak az esélye, hogy a britek április 12-én megállapodás nélkül kizuhannak az EU-ból.

Az OTP volt a legerősebb 2019.03.29 17:25

Egészen a nap végéig kitartott a jó befektetői hangulat a magyar tőzsdén pénteken, a BUX értéke 0,6 százalékot erősödött. Ebben az is szerepet játszott, hogy a befektetők a Magyar Telekom kivételével, amelynek árfolyama 0,4 százalékot csökkent, az összes hazai blue chip papírját vették. A Mol árfolyama 0,4 százalékot, a Richter árfolyama 0,7 százalékot, míg az OTP árfolyama 0,8 százalékot erősödött.

Az Opus közzétette rendes közgyűlési meghívóját a Budapesti Értéktőzsde oldalán: az eseményre 2019. április 30-án, délelőtt 10:00 órakor kerül sor a vállalat székhelyén: 1062 Budapest, Andrássy út 59.. Amennyiben a közgyűlés határozatképtelen, úgy a megismételt közgyűlés 2019. május 14-én délelőtt 10:00 órakor, változatlan napirendi pontokkal, azonos helyszínen kerül megtartásra.

tovább a cikkhez…

Tovább menetel Amerika 2019.03.29 16:05

Pénteken folytatódott az erősödés Amerikában: a Dow Jones értéke 0,5 százalékot, az S&P 500 értéke 0,4 százalékot, míg a Nasdaq értéke 0,2 százalékot emelkedett. A befektetőket szemlátomást az sem aggasztja, hogy harmadszori nekifutásra 344:286 arányban, azaz 58 szavazattal bukott el a Theresa May brit kormányfő által kitárgyalt Brexit-megállapodás az alsóházban a mai szavazáson. Ez azt jelenti, hogy még két kaotikus hét vár ránk, ami után április 12. lesz a brit kilépés napja, és könnyen lehet, hogy megállapodás nélküli kiszakadás formájában jön el az a nap.

A BIF közzétette közgyűlési meghívóját a Budapesti Értéktő oldalán: az eseményre 2019. április 29-én, délelőtt 10:00 órakor kerül sor a vállalat székhelyén: 1033 Budapest, Polgár utca 8-10. Amennyiben a közgyűlés határozatképtelen, úgy a megismételt közgyűlés 2019. május 10-én délelőtt 10:00 órakor, változatlan napirendi pontokkal, azonos helyszínen kerül megtartásra.

tovább a cikkhez…

Közzétette közgyűlési meghívóját az Akko Invest a Budapesti Értéktő oldalán: az eseményre 2019. április 30-án, délelőtt 10:00 órakor kerül sor a vállalat székhelyén. Amennyiben a közgyűlés határozatképtelen, úgy a megismételt közgyűlés 2019. május 10-én délelőtt 10:00 órakor, változatlan napirendi pontokkal, azonos helyszínen, 1124 Budapest, Lejtő út 17/A címen kerül megtartásra.

tovább a cikkhez…

Április 30-án tartja éves rendes közgyűlését az AutoWallis, jelentette be a vállalat a Budapesti Értéktőzsdén. A részvényesek várhatóan az Igazgatóság új tagjának megválasztása mellett az adózott eredmény felhasználásáról és az osztalékról is döntenek.

tovább a cikkhez…

Az OTP vezeti az erősödést 2019.03.29 11:40

A déli órákhoz közeledve kitart a lendület a magyar tőzsdén, a BUX értéke több mit 1 százalékos pluszban van. A hazai nagypapírok közül a legjobb teljesítményt az OTP nyújtja, a bankpapír árfolyama közel 1,3 százalékos pluszban van azt követően, hogy kiderült: sürgősségi rendelettel mintegy harmadára csökkentette a román kormány pénteken a tavaly év végén bevezetett bankadót. A Magyar Telekom árfolyama nem változott a tegnapi záráshoz képest, míg a Mol árfolyama 0,9 százalékot, a Richter árfolyama pedig 1,2 százalékot erősödött.

Sürgősségi rendelettel mintegy harmadára csökkentette a román kormány pénteken a tavaly év végén bevezetett bankadót.

tovább a cikkhez…

Meglódult a Richter és az OTP 2019.03.29 11:03

Tovább emelkedik a hazai index a délelőtt folyamán, a BUX 1 százalékos pluszban van, miután meglódult az OTP és a Richter árfolyama is. A bankpapír és a gyógyszergyártó is 1,3 százalékos pluszban áll.

A kispapírok közül az Autowallis és az Est Media megy ma, 9, illetve 11,8 százalékot erősödött a két részvény.

Erősödik a magyar tőzsde 2019.03.29 09:36

Pénteken jó a hangulat a nemzetközi és a hazai részvénypiacon egyaránt, a BUX értéke 0,5 százalékot erősödött. Az emelkedést segíti, hogy a befektetők a Magyar Telekom kivételével, amelynek árfolyama 0,4 százalékot csökkent, az összes hazai blue chip papírját veszik. A Richter árfolyama 0,3 százalékot, az OTP árfolyama 0,6 százalékot, míg a Mol árfolyama 0,7 százalékot erősödött.

A Set Group a legforgalmasabb papír a nyitásban 2019.03.29 09:11

A Set Group a legforgalmasabb részvény ma a magyar tőzsdén a nyitásban, azt követően, hogy a cég közleményében információkat közölt a tervezett zártkörű alaptőke emeléséről. Az ügyfelekkel folytatott tárgyalások előrehaladott állapotban vannak az igazgatóság állítása szerint és csak pénzbeli vagyoni hozzájárulással valósulhat meg a tőkeemelés egy igazgatósági határozat alapján. A forrásbevonásra akvizíciós célok miatt van szükség és a menedzsment becslései szerint 300 millió forintos nagyságrendű lehet. Ennek fejében új részvényeket bocsátanak ki, a jelenlegi árfolyamnál magasabb, 1000-1100 forint közötti jegyzési áron, előreláthatólag.

A Set Group árfolyama 6,7 százalékos pluszba ugrott és eddig 154 millió forintos forgalom van benne, miközben az OTP piacán 61 millió forintos forgalom bonyolódott.

Igazi hurráoptimizmus van a tőzsdéken – Borítékolható az emelkedés 2019.03.29 08:55

Mi történt csütörtökön a tőzsdéken?

Csütörtökön a Brexittel és a kínai-amerikai kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos hírek Európában alig mozgatták meg a befektetők fantáziáját, új impulzusok hiányában pedig csupán viszonylag szerény mértékű elmozdulásokat láthattunk Nyugat-Európában és a magyar tőzsdén. A tengerentúlon viszont a délelőtti gyengülés szolid emelkedésbe váltott, ami ki is tartott zárásig.

Mik az előjelek mára?

Tegnap kiderült, hogy Kína a korábbiaknál gálánsabb javaslatokat tett több olyan témában, amelyek kiemelt szerepet játszanak az Egyesült Államokkal folytatott kereskedelmi tárgyalásokban. A beszámolók szerint ennek köszönhetően sikerült minden vitás kérdésben előrelépést elérni. A hírnek nagyon örülnek a befektetők Ázsiában, az erősödést a kínai börzék vezetik, a Shanghai Composite értéke több mint 3 százalékot erősödött. A japán Nikkei 225 értéke 0,8 százalékot, míg a dél-koreai Kospi értéke 0,6 százalékot erősödött.

Mindezek együttes hatására az irányadó nyugat-európai határidős részvényindexek kivétel nélkül erősödéseket vetítenek előre, így szinte borítékolható az emelkedés a magyar tőzsdén is a kereskedés első szakaszában.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

Csütörtökön vitára és szavazásra engedte a londoni alsóház elnöke a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét tartalmazó, eddig kétszer nagy többséggel elvetett, a kormány által azonban csütörtökön harmadszor is beterjesztett megállapodást. Amennyiben pénteken ismét elbukik a kilépési megállapodás – amire jelentős esély mutatkozik -, akkor a végső döntési pont jövő héten lesz a Brexit kérdésében, amikor tényleg színt kell vallania a brit alsóháznak, hogy megállapodással, vagy anélkül akar kilépni és ha megállapodással akar kilépni, akkor milyen hosszabb távú kapcsolatot akar az EU-val.

Emellett az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások fejleményeire is kiemelten figyelnek majd a befektetők.

Mire érdemes ma figyelni?

Pénteken közli a KSH a keresetek januári adatait, idehaza más lényeges makrogazdasági adat nem kerül majd publikálásra. Németországban viszont közzéteszik a kiskereskedelem februári, valamint a munkanélküliség márciusi adatait.

Igazi hurráoptimizmus van a tőzsdéken - Borítékolható az emelkedés

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Igazi hurráoptimizmus van a tőzsdéken - Borítékolható az emelkedés

A Set Group előrehaladott tárgyalásokat folytat potenciális üzletfeleivel zártkörű-alaptőke emelésről – közölte a társaság.

tovább a cikkhez…

Neked Ajánljuk