Gazdaság: Tízezreket kaphatnak vissza a Raiffeisen ügyfelei a napokban – hvg.hu

Péntektől kezdi jóváírni ügyfeleinek a tranzakciós illeték jogtalan áthárítása miatt megítélt összegeket a Raiffeisen Bank – írja Azénpénzem.hu. A bankot a Kúria kötelezte erre, pontosabban egyes díjmentesként meghatározott tranzakciók díjának emeléséből származó díjtöbblet visszatérítésére. A díjvisszatérítés azokat a lakossági és kiemelt magánügyfeleket érinti, akik 2013. január 1. és 2014. március 15. között meghatározott (például Díjnullázó elnevezésű) számlacsomaggal rendelkeztek, és végeztek „túlárazott” tranzakciókat. Az összeget az értesítő levél postára adásától számított 5. napot követően 5 évig utaltathatja át tetszőleges belföldi bankszámlára, vagy veheti fel készpénzben – írja a bank tájékoztatása alapján a gazdasági oldal.

A jóváírás ugyanis azokat is érinti, akik ma már nem rendelkeznek számlával a Raiffeisennél. Azok, akik igen, azoknak a számláján írják jóvá az összeget, várhatóan egy héten belül. Az én pénzem úgy tudja, több tízezer forintos tételek is lehetnek, bár többnyire ennél jóval kevesebb pénzről van szó.

Ehhez képest igen sokáig tartott, mire a pénz eljutott az ügyfelekhez: a jegybank 2014 tavaszán jelentette be, hogy a bankoknak néhány héten belül vissza kell fizetniük azokat a díjakat és költségeket, amelyeket nem jogszerűen emeltek le 2012-ben és 2013-ban. A döntéssel szemben 26 bank pert indított, köztük a Raiffeisen, amelynek ügye mostanra rendeződött csak.

(Az én pénzem)

Neked Ajánljuk