Felköszöntötték születésnapján Széll Kálmán tér metróállomásának kinyithatatlan ajtaját – Index

Az Ikea rövid szpotban foglalt állást a többek között Novák Katalin családügyi államtitkár részvételével lezajlott veronai családvédő konferencián hangoztatott vélemények ellen.

A pénteken indult Családok Világkongresszusán migránsozó szólamok is elhangzottak, a résztvevő szervezetek között pedig akadnak abortuszellenes és homofób csoportosulások. Még a családellenességgel nem vádolható Ferenc pápa is azt nyilatkozta az esemény szervezőiről pár napja, hogy a lényeget tekintve igazuk van, a módszert tekintve viszont tévednek.

A liberális imázsáról is ismert svéd lakberendezési lánc olasz ága nem hagyhatta ki ezt a ziccert egy kis önreklámra. A konferencia apropóján a cég feltöltött a Twitterre egy videót, amelyben a család inkluzívabb definícióját terjesztik, szemben a kongresszus szellemiségével, amely szerint csak a hagyományos családmodellben élők számíthatnak családnak. Az olaszul feliratozott szöveg magyarul nagyjából így hangzik:

A család az, akivel megosztod az ágyadat, az asztalodat, a fogkefetartódat. A család az, aki ismeri a wifi-jelszót, aki nem csinál problémát abból, hogy a fürdőszobádat használja, és a vécékefédet is. A család, aki megjön, anélkül, hogy előtte szólna, aki azt mondja, “ma este én főzök”, a család, akitől otthon érzed magad. Ez természetes, nem? Természetes.

(via HVG)

Screen Shot 2019-03-31 at 14.46.51.png
Neked Ajánljuk