Die Welt-szavazás: az olvasók 82%-aa Fidesz mellett – Origo

A hírportál megkérdezte olvasóit, hogy támogatnák-e a Fidesz kizárását a Néppártból. A Die Welt kedd délután hozta nyilvánosságra a felmérés eredményét, amiből kiderül, hogy elsöprő többséggel voltak azon a véleményen, hogy a magyar kormánypártnak a Néppárton belül a helye, ezért elutasítják a kizárást – írja a 888.hu. A válaszadók nyolcvankét százaléka döntött a Fidesz mellett.

A voksolásra bocsátott kérdés így szól: Ki kell-e zárni Orbán Viktor pártját, a Fideszt, az EPP-ből?

Az online felmérés szerint az 1379 szavazó 82 százaléka értett egyet a lapnak azzal a megfogalmazásával, hogy a Fidesz továbbra is az Európai Néppárt konzervatív értékeit képviseli, ezért nem kell kizárni az EPP-ből.

Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a Karmelita kolostorban fogadta Manfred Webert, az Európai Néppárt frakcióvezetőjétForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi B

A Die Welt Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője és csúcsjelöltje budapesti látogatásáról szóló cikkéhez csatolta a felmérést. Weber a múlt héten egy lapinterjúban kijelentette, hogy a Fidesz EPP-tagságának megszüntetését három feltétel teljesülése esetén lehet elkerülni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK

Neked Ajánljuk