Véget ért a BMW úttörő villanyautójának sorozatgyártása – Telex

A BMW bejelentette, hogy befejezik az i3-as kompakt villanyautójuk sorozatgyártását, amelyből 2013 óta több mint 250 ezer darab gördült le a gyártósorról. A modellt a világ több mint 74 országában értékesítették. „Egy korszak véget ér a BMW-csoport lipcsei gyárában. A BMW i3 sorozatgyártása most, mintegy nyolc és fél évvel a modell bemutatása után véget ér” – áll a bajor autógyártó közleményében.

A városi használatra szánt i3 volt a BMW első, teljesen elektromos hajtással szerelt szériaautója. Kiemelik, hogy az első években az i3 vásárlóinak több mint 80 százaléka új ügyfél volt a BMW számára, és számos piacon lényegesen nagyobb piaci részesedést értek el az i3-mal az elektromos járművek szegmensében, mint más modelljeikkel a hagyományos meghajtású autók terén.

i3 típusú elektromos autók parkolnak a BMW lipcsei gyára előtt 2015. november 30-án – Fotó: Peter Endig / dpa Picture-Alliance via AFP

i3 típusú elektromos autók parkolnak a BMW lipcsei gyára előtt 2015. november 30-án – Fotó: Peter Endig / dpa Picture-Alliance via AFP

A BMW 2013 júliusában mutatta be az i3 végleges változatát, a sorozatgyártás pedig szeptemberében kezdődött a lipcsei gyárukban. Bár a modell csak egy generációt élt meg, életciklusa során több frissítést is kapott, amelyektől nőtt a hatótávja és növekedett a teljesítménye.

(via Hvg.hu)

Neked Ajánljuk