Újabb kutatás mutatta ki, sokkal több előnye van a gyerekek számára a Pfizer-vakcinának, mint kockázata – hvg.hu

Újabb lépéssel kerültünk közelebb ahhoz, hogy az amerikai gyógyszerfelügyelet engedélyezze az 5-11 évesek oltását a Pfizer koronavírus elleni vakcinájával.

Koronavírus-járvány

Van-e visszatérés a “normalitáshoz” az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az “új” normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.

Az amerikai gyógyszerfelügyeleti szervezet, az FDA szakértői úgy látják, hogy az 5-11 éves korosztályban a Pfizer koronavírus elleni vakcinájának sokkal több az előnye, mint amennyi kockázatot az esetleges mellékhatások jelentenek – írja a Reuters. Az FDA kedden dönt arról, hogy engedélyezik-e ennek a korosztálynak is a Pfizer vakcináját, ennek a döntésnek az előkészítő anyagát idézték most.

A szakértői vélemény nem sokkal az után jelent meg, hogy a vakcina fejlesztői bemutatták az eredményeiket: az 5-11 évesek között 90,7 százalékos a hatékonyság.

A Pfizer vakcinájának egyik ritka mellékhatása az, hogy kialakulhat szívgyulladás. Azonban a vizsgálat szerint ez rendkívül ritkán fordulhat elő, a kockázata így eltörpül az előnyök mellett.

Neked Ajánljuk