Teljesen új arcot és éjjellátó kamerát kapott az Opel Grandland – hvg.hu

Felfrissült a design és a technika, illetve a típus nevéből kikopott az X karakter.

Az Opel 2017 őszén leplezte le a PSA konszern technikájára épülő Grandland X szabadidőautót, melynek most Grandland néven mutatkozott be a ráncfelvarrt változata.

A frontrész teljesen átalakult, a típus megkapta a német márka újfajta Vizor designelemeit. Teljesen megújult a hűtőrács és a lökhárító, az opcionális mátrix LED-es fényszóró pedig 84-84 apró fényforrással világítja meg az utat.

Újdonság az infravörös kamera, melynek segítségével az éjjellátó rendszer éjszaka akár 100 méteres távolságból is felismeri az embereket és állatokat.

Megújult a műszerfal, mely egy 12 colos digitális műszeregységet és egy 10 colos érintőkijelzőt vonultat fel. Említést érdemel továbbá a 360 fokos panorámakamera, a stop&go funkciós adaptív tempomat, az aktív sávtartó, illetve az automata parkolósegéd.

A hajtásláncokról egyelőre nem árultak el részleteket, annyi azonban biztos, hogy maradnak a benzin- és dízelmotorok, valamint a zöld rendszámmal kecsegtető plugin hibrid változat. A teljesítményskála várhatóan 130-300 lóerő magasságában alakul.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk