Tech: Microsoft-igazgató: Jön a “következő generációs Windows” | hvg.hu – hvg.hu

A Microsoft egyik legfontosabb embere is megerősítette, hogy készül valami a cég háza táján, aminek az oprendszerekhez van köze.

A Microsoft operációs rendszerének részlegét vezető Panos Panay szavait érdemes komolyan venni, hiszen ő biztosan tudja, milyen újdonságokkal kívánja bővíteni a redmondi cég saját szoftvereit. Az igazgató most arról beszélt, hogy a vállalat hamarosan bemutatja a “következő generációs Windowst”.

Panay azt nem közölte, mit ért következő generáció alatt, de annyit elárult, hogy ő személy szerint “már nagyon fel van csigázva”. Az elhangzottakat a Windows Central ismertette, amely rögtön találgatásokba kezdett. Igaz, olyan sok lehetőség azért nincs: Panay nagy valószínűséggel vagy a Sun Valley nevű Windows-frissítésre vagy a kétképernyős eszközökhöz kitalált, de laptopokhoz is elérhetővé váló Windows 10X-re gondolt.

Panos Panay a Microsoft egyik korábbi sajtóeseményén.

©

A kettő közül a Sun Valley az érdekesebb, hiszen ezt még egyáltalán nem láthatta a közönség. A munka a szóbeszédek szerint a Windows 10 grafikai átalakításáról szól, aminek eredményeként egy sokkal letisztultabb, modern külsejű szoftvert kapnak majd a felhasználók. A frissítés az eddig megjelent információk alapján ingyenes lesz.

Panay sejtelmesen arra is utalgatott, hogy a Microsoftnál elég gyakori, hogy a fontosabb dolgoknak bemutatót szerveznek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk