Tech: Donald Trump: A bitcoin egy átverés | hvg.hu – hvg.hu

A volt amerikai elnök, Donald Trump hosszabb kihagyás után nyilatkozott újra. És egyből támadást indított az egyik legnépszerűbb kriptopénz ellen.

Donald Trumpnak nem tetszik a bitcoin, mert attól tart, hogy a kriptovaluta előbb-utóbb értéktelenné teszi a dollárt – a volt amerikai elnök erről a Fox Businessnek mesélt részletesen, azt is megemlítve, hogy a digitális pénz “átverésnek tűnik”.

Bár a kriptopénz értéke egy rövid ideig tartó időszakban hihetetlenül megnőtt, árfolyama május óta folyamatosan zuhan. A jelenséget a BBC szerint többen Kína kriptopénz-ellenes döntéseinek tulajdonítják, valamint annak, hogy a tehetősebb rétegek sem fogadják el azt. Az Elon Musk tulajdonában álló Tesla korábban például bitcoinért is kínált autót, de ez mára megváltozott.

A BBC idézte egy befektetésekkel foglalkozó cég társalapítóját, aki azt mondta, hogy a bitcoin veszélyt jelent minden nagyobb valutára. Justin Urquhart-Stewart szerint a kriptopénz úgy próbál hiteles lenni, hogy az értéke teljesen megbízhatatlan.

Neil Wilson, a Markets.com vezető elemzője viszont máshogy látja: szerinte nem lehet normál valutaként tekinteni a bitcoinra, sokkal inkább értékpapírként azonosítható. A szakértő azt is leszögezte, hogy a bitcoin – Trump állításával ellentétben – nem veszélyezteti a dollárt, noha az arany esetében már más a helyzet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk