Szárnyalt a Waberer’s – Portfolio

A Fed kamatdöntő ülése után a jegybankárok nyitva hagyták az utat a kamatcsökkentés előtt, a monetáris lazítás lehetősége mellett a befektetők kedvezően fogadták az USA és Kína folytatódó kereskedelmi tárgyalásaival kapcsolatos híreket is. Az európai tőzsdék emelkedtek csütörtökön, a BUX azonban mérsékelt eséssel zárta a napot. A blue chipek közül az OTP teljesített a leggyengébben, a Waberer’s részvényei azonban tovább szárnyaltak.

Minimális eséssel zárt a BUX, a Waberer’s azonban tovább szárnyalt 2019.06.20 17:22

Eséssel zárta a hét negyedik napját a magyar tőzsde, a BUX 206 pontos mínusz mellett 0,5 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP 1,8 százalékos esés után 11 790 forinton zárt, míg a Mol 0,5 százalékkal került lejjebb, az olajcég papírjai 3 150 forinton zártak. A Richter 1,3 százalékos emelkedés után 5 175 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 0,4 százalékos erősödést követően 424 forinton búcsúzott a hét negyedik napjától.

A Waberer’s szerdán új történelmi mélypontra esett, majd a társaság részvényei tegnap felpattantak, a cég papírjai 11,1 százalékos erősödéssel zárták a hét harmadik napját. A szárnyalás ma is folytatódott, a Waberer’s 14,55 százalékos emelkedéssel zárta a napot, míg a részvény a szerdai, 922 forintos mélypontjáról felpattanva összesen 36,7 százalékot emelkedett az elmúlt két nap folyamán.

Emelkedik a SET Group 2019.06.20 16:37

A márciusi szárnyalás után lefelé csorgott a SET Group árfolyama, a társság részvényei ezt követően a múlt héten nagyot estek. Az elmúlt néhány nap az iránykeresés jegyében telt, majd csütörtökön fordulat következett és az árfolyam felpattant. A SET Group 9,3 százalékkal került ma feljebb, az árfolyam 26,22 millió forintos forgalom mellett emelkedik, a SET Group részvényeinek mai forgalma 64,4 százalékkal alacsonyabb a társaság papírjainak idei, átlagos forgalmával összehasonlítva.

Új csúcsra kapaszkodott az S&P500 2019.06.20 15:38

A Fed kamatdöntése után a monetáris lazítás lehetősége javította a hangulatot a részvénypiacokon, míg az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásaival kapcsolatban is jó hírek érkeztek, Robert Lighthizer amerikai kereskedelmi főtárgyaló bejelentette, hogy telefonon egyeztet majd kínai kollégájával a jövő heti, oszakai G20-as csúcstalálkozó előtt, míg a folytatódó kereskedelmi egyeztetéseket a kínai kereskedelmi tárca is megerősítette. A beérkező amerikai makroadatok felemás képet mutattak, a június 15-ével záruló héten 216 ezren folyamodtak munkanélküli segélyért az Egyesült Államokban, szemben a 220 ezres várakozásokkal, azonban a Philadelphia Fed index a májusi 16,6 pontról 0,3 pontra esett júniusban, míg a Reuters elemzői konszenzusa 11 pontos értéket várt. A felemás makroadatok ellenére a Fed közelgő kamatcsökkentésének lehetősége nyomán a tengerentúli tőzsdék emelkedéssel vágtak neki a hét negyedik napjának, a Nasdaq 1,1 százalékos erősödése mellett a Dow 0,8 százalékkal került feljebb, míg az S&P500 0,9 százalékot emelkedett, az S&P500 új történelmi csúcsra kapaszkodott a csütörtöki piacnyitás után.

Felpattant az AutoWallis árfolyama 2019.06.20 13:37

A februári szárnyalás után az elmúlt hónapok során szinte folyamatosan esett az AutoWallis, a társaság részvényárfolyama csak június elejétől június 18-ig 15 százalékot esett. A keddi kereskedésben a részvény a 100 forintos szintet is tesztelte, a papírnak azonban sikerült felette bezárnia. Tegnap az AutoWallis felpattant, a társaság részvényei 15,1 százalékkal kerültek feljebb, az emelkedés ma is folytatódott, az árfolyam 10,3 százalékkal került ma feljebb. Az AutoWallis 261,2 millió forintos forgalom mellett emelkedik, ezzel az AutoWallis a második legforgalmasabb részvény a magyar tőzsdén az OTP után, az AutoWallis mai forgalma 28 százalékkal magasabb a részvény idei. átlagos forgalmával összehasonlítva.

Tovább emelkedik az AutoWallis, szárnyal a Waberer’s 2019.06.20 13:23

Míg az irányadó európai részvényindexek többsége erősödik, a régiós tőzsdék felemás képet mutatnak, a lengyel WIG és a prágai tőzsde egyaránt 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a bécsi börze 0,2 százalékkal került feljebb. A hazai részvényindex azonban alulteljesítő, a BUX 4,3 milliárd forintos forgalom 304 pontos mínusz mellett 0,7 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek közül a 2,1 százalékkal lejjebb kerülő OTP teljesített a leggyengébben, míg a BUX komponensei közül az AutoWallis és a Waberer’s árfolyama egyaránt 8,2 százalékkal került ma feljebb.

Kritikus szint alá esett az OTP 2019.06.20 12:24

Az OTP árfolyama április közepén új történelmi csúcsra emelkedett, majd ezt követően nagyobb lejtmenet következett, részben a nemzetközi tőkepiaci hangulat romlása miatt, miután a befektetők az USA és Kína kereskedelmi konfliktusa miatt aggódtak. Május végén úgy tűnt, hogy vége az esésnek, és a rali folytatódik, bár ezután az árfolyam felpattant, a múlt héten azonban ismét lefordult az OTP.

Az árfolyam egy fontos támaszzóna közelében jár, a 11 970 és 11 875 forint közötti tartomány az elmúlt időszak során többször szolgált támaszként és ellenállásként az OTP számára. A tavaly novemberi mélypontra és az áprilisi történelmi csúcsra húzott Fibonacci kiterjesztés alapján ebbe a zónába esik a 38,2 százalékos Fibonacci szint is. Ha az árfolyam nem képes a jelenlegi szinteken stabilizálódni, a támaszzónából lefelé kitörve akár komolyabb lejtmenet is következhet a későbbiekben. Amennyiben az esés folytatódik, az OTP számára a 11 600 forint közelében található szint mellett a 11 200 forint közelében található szint jelenthet majd támaszt.

Tovább emelkedik a Waberer’s árfolyama 2019.06.20 11:40

Szerdán 922 forintnál új történelmi mélypontra zuhant a Waberer’s, ezt követően azonban fordulat következett, a társaság részvényei felpattantak, és a Waberer’s 11,1 százalékos erősödés után 1 100 forinton zárta a szerdai kereskedést. A szárnyalás ma is folytatódik, a Waberer’s ma reggel közel 8 százalékot erősödött, a délelőtt második felében az árfolyam tovább emelkedett, az árfolyam 15 százalékkal egészen 1 265 forintig emelkedett, ami a szerdai mélyponthoz képest 37,2 százalékos emelkedést jelentett. A lendület ezt követően alábbhagyott, a Waberer’s árfolyama 9,1 százalékkal került ma feljebb. A Waberer’s jelentős, 40 millió forintos forgalom mellett emelkedik, a Waberer’s ma forgalma 67,2 százalékkal magasabb a részvényei idei, átlagos forgalmához képest.

Felpattant a FuturAqua 2019.06.20 11:11

A csütörtöki piacnyitástól távolodva lejjebb került a magyar tőzsde, a BUX 278 pontos mínusz mellett 0,7 százalékkal került lejjebb, a blue chipek kivétel nélkül esnek, az OTP 0,9 százalékos esése mellett a Mol 1 százalékkal került lejjebb. A Richter 0,1 százalékos esése mellett a Magyar Telekom 0,6 százalékot esett. A borús hangulat ellenére a FuturaAqua árfolyama felpattant, a társaság részvényei 17,1 százalékkal kerültek ma feljebb, ezt követően a lendület kissé alábbhagyott, és az árfolyam 9,5 százalékkal került ma feljebb. A FuturAqua 34,2 millió forintos forgalommal emelkedik ma, ami 1,6 százalékkal alacsonyabb a részvény idei, átlagos forgalmához képest.

Több mint 3 százalékot ugrott az olaj árfolyama a mai kereskedésben, ami mögött most a fokozódó közel-keleti feszültségek állnak. A hírek szerint egy iráni rakétával eltaláltak egy amerikai katonai drónt, ami a Hormuz-csatorna feletti nemzetközi légtérben lezuhant.

tovább a cikkhez…

Szárnyal a Waberer’s 2019.06.20 10:02

Nagyot esett idén a Waberer’s árfolyama, az esés mögött álló okokról itt írtunk részletesen. A társaság részvényei a szerdai kereskedésben 922 forintnál új történelmi mélypontra zuhant, majd a kereskedés második felében a részvény felpattant, a Waberer’s 11,1 százalékos emelkedés után 1 100 forinton zárta a tegnapi napot. A szárnyalás a csütörtöki piacnyitás után is folytatódott, a Waberer’s árfolyama 8,6 százalékkal került ma feljebb, a délelőtt második felében a kezdeti lendület kissé alábbhagyott, a Waberer’s 7,7 százalékkal került ma feljebb. A részvény 19,76 millió forintos forgalom mellett emelkedik, ami 17,3 százalékkal alacsonyabb a Waberer’s idei, átlagos forgalmával összehasonlítva.

Emelkednek az európai tőzsdék 2019.06.20 09:42

Mérsékelt erősödéssel zárták a hét harmadik napját a tengerentúli tőzsdék, a nap folyamán a befektetők a Fed kamatdöntő ülésére vártak. A Fed az előzetes várakozásoknak megfelelően a 2,25-2,5 százalékos sávban tartotta az irányadó kamatot, a döntéshez csatolt közleményből kikerült a ”türelmes” jelző, a jegybankárok pedig jelezték, hogy készek majd lépni a gazdasági növekedés fenntartása érdekében, utalva ezzel a kamatcsökkentés lehetőségére. A befektetők jelentős része arra számít, hogy a Fed akár már a következő, július végi ülésén kamatot vághat majd.

A Fed kamatdöntő ülését követően emelkedtek az ázsiai tőzsdék csütörtökön, a hangulatot az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos pozitív hírek is javították, miután Robert Lighthizer amerikai kereskedelmi főtárgyaló bejelentette, hogy telefonon egyeztet majd kínai kollégájával a jövő heti, oszakai G20-as csúcstalálkozó előtt. A Nikkei 0,6 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 1,1 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji tőzsde 2,4 százalékot emelkedett.

Az európai tőzsdéken is emelkedéssel vágtak neki a hét negyedik napjának az irányadó részvényindexek, a csütörtöki piacnyitástól távolodva a CAC40 0,6 százalékkal került feljebb, a milánói tőzsde 0,9 százalékot erősödött, míg a DAX 0,8 százalékkal került ma feljebb.

Az amerikai elnök 110 százalékra pörgette fel a választási kampányát, miután legutóbb bedobta, hogy ki fogják írtani az Egyesült Államokból az AIDS-t, meggyógyítják a rákot és hamarosan meghódítják a Marsot is, most a tőkepiaci hőstetteit sorolta, felhívva a figyelmet arra, hogy a tőzsdei rali gyakorlatilag neki köszönhető, a demokratákkal viszont összeomlás jött volna.

tovább a cikkhez…

Enyhe mínuszban nyitott a magyar tőzsde 2019.06.20 09:03

Mérsékelt csökkenéssel indult a csütörtöki kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX 51 pontos mínusz mellett 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek ma reggel. Az OTP 0,1 százalékos erősödése mellett a Magyar Telekom 0,4 százalékkal került feljebb, míg a Richter 0,2 százalékkal került lejjebb, a Mol árfolyama pedig 0,5 százalékkal került lejjebb a csütörtöki piacnyitás után.

A Fed támogató üzenete segíti a tőzsdéket 2019.06.20 08:38

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Minimális elmozdulások mellett indult a hét harmadik napja a tengerentúli tőzsdéken, miután a befektetők a Fed kamatdöntő ülésére vártak, a Fed az előzetes várakozásoknak megfelelően a 2,25-2,5 százalékos sávban tartotta az irányadó kamatot, a Nyíltpiaci Bizottság közleménye szerint készek majd lépni a gazdasági növekedés fenntartása érdekében, utalva ezzel a kamatcsökkentés lehetőségére. A kamatdöntést követő sajtótájékoztatón a Fed elnöke kiemelte, hogy valamivel emelkedett a támogató politika szükségességének esélye, míg Powell hozzátette, hogy a jegybankárok megvárják, hogy a most tapasztalható bizonytalanság tartós lesz-e, és szükség esetén készek minden rendelkezésre álló eszközt használni. Az amerikai részvényindexek végül enyhe emelkedéssel zárták napot, a Dow 38 pontos emelkedés után 0,2 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,3 százalékot erősödött, míg a Nasdaq 0,4 százalékos emelkedéssel zárta a szerdai kerekedést.

Enyhe erősödéssel zárta a hét harmadik napját a magyar tőzsde, a BUX 58 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. A Mol 0,6 százalékos erősödés után 3 166 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 0,4 százalékkal került feljebb, a telekomcég árfolyama 422,5 forinton búcsúzott a hét harmadik napjától. Az OTP 0,2 százalékos esés után 12 000 forinton zárt, míg a Richter 2,5 százalékos esés után 5 110 forinton zárt, érdemes azonban megjegyezni, hogy a Richter részvényei ma forogtak először az osztalékszelvény nélkül, a társaság osztalékfizetésével korrigálva a Richter papírjai 0,6 százalékkal került volna lejjebb.

Mik az előjelek mára?

Emelkednek az ázsiai részvényindexek a hét negyedik napján, miután a Fed a vártnak megfelelően nem változtatott az irányadó kamaton, azonban a Fed jegybankárjai jelezték, készek lazítani a monetáris kondíciókon, amennyiben az szükséges. Az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatban is jó hírek érkeztek, miután Robert Lighthizer amerikai kereskedelmi főtárgyaló bejelentette, hogy telefonon egyeztet majd kínai kollégájával a jövő heti, oszakai G20-as csúcstalálkozó előtt, ahol Donald Trump a kínai elnökkel tárgyal majd a vitás kereskedelmi kérdésekről. A Nikkei 0,6 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 0,8 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji részvényindex 2,1 százalékot emelkedett. Ázsia más részein is jó hangulatban telt a kereskedés, a dél-koreai Kospi 0,2 százalékos erősödése mellett a szingapúri börze 0,7 százalékkal került feljebb. Az amerikai határidős részvényindexek mérsékelt erősödést mutatnak ma reggel, míg a határidős DAX 48 pontos erősödése 0,4 emelkedést vetíthet előre a csütörtöki piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A Fed kamatdöntése, és a Fed általi kamatcsökkentés lehetősége mellett az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos pozitív hírek is támogatták a piacokat, a befektetők mindemellett a brit jegybank mai kamatdöntő ülésére fókuszálnak majd.

Mire érdemes ma figyelni?

Csütörtökön az ÁKK kötvényaukcióját leszámítva nem érkezik kiemelt hazai makroadat, az Egyesült Királyságból a májusi kiskereskedelmi eladási statisztikák mellett a Bank of England kamatdöntő ülésére figyelnek a befektetők.

A Fed támogató üzenete segíti a tőzsdéket

Csütörtökön teszi közzé gyorsjelentését a Kroger.

A Fed támogató üzenete segíti a tőzsdéket

Mi történt eddig a tőzsdéken?

A Fed támogató üzenete segíti a tőzsdéket

Utoljára 2014 márciusában állt olyan magasan az arany ára, mint most, a befektetők újra biztonságos menedékként tekintenek a nemesfémre, de technikai tényezők is segítik felfelé az arany árfolyamát.

tovább a cikkhez…

Vizsgálatot folytatnak amerikai szövetségi hatóságok a Deutsche Banknál, hogy kiderüljön, megfelelt-e a pénzmosás és más bűncselekmények elleni jogszabályoknak – írta hét bennfentesre hivatkozva a New York Times.

tovább a cikkhez…

Az Apollo amerikai befektetési alap tulajdonában lévő NKBM bank vásárolhatja meg Szlovénia harmadik legnagyobb bankját, az Abankát – erről döntött szerdán az állami vagyont kezelő szlovén állami holding (SDH). Az Abankára az OTP is tett ajánlatot.

tovább a cikkhez…

Egy turisztikai alkalmazást és webes fejlesztést készít a 4iG a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt-nek – jelentette be a cég a tőzsde honlapján. A szerződés összege jelentősnek mondható a 4iG szempontjából.

tovább a cikkhez…

Neked Ajánljuk