Újabb gyümölcsöt hozott a Toyota és a Suzuki együttműködése. Miután a Toyota bemutatta a maga példányát, a HyRyder-t, most itt a Suzuki Grand Vitara. Mindkét típus ugyanott: a Toyota indiai gyárában fog készülni, de globális piacokra szánják – igaz, Európát nem említi a közlemény. Nem is volna túl sok értelme az európai forgalmazásnak, hiszen a Grand Vitara alig nagyobb, mint az S-Cross.

  Suzuki Grand Vitara Suzuki S-Cross
Hosszúság (mm) 4345 4300
Szélesség (mm) 1795 1785
Magasság (mm) 1645 1580
Tengelytáv (mm) 2600 2600

Új hibrid SUV a Suzukitól 19

Hajtásláncában is hasonlít egymásra a két modellcsalád: lesz egy mild hibrid 1,5 literes benzinmotor 104 lóerővel, ötfokozatú, kézi vagy hatfokozatú, automata váltóval, és egy szintén 1,5 literes full hibrid, e-CVT-váltóval. Utóbbi nem a Suzuki saját fejlesztésű hibrid egysége, hanem a Toyota Yarisból is ismert, szintén másfeles, de háromliteres motorral épülő hajtáslánc. Az Atkinson-ciklusú erőforrás önmagában 93 lóerős, a villanymotorral együtt 116 lóerőt kapunk.

Indiában egyébként a full hibrid éppúgy most először jelenik meg a Suzuki kínálatában, mint a mild hibrid motorhoz kézi váltó esetén rendelhető Allgrip Select összkerékhajtási rendszer, amely négyféle üzemmódban használható.

Az autót gazdagon felszerelik biztonsági funkciókkal: hat légzsák, panorámakamera, tolatóradar, ESP, visszagurulás-gátló, abroncsnyomás-ellenőrző rendszer kerül bele. Emellett változatos online funkciók (pl. járműkövetés), távolból, okostelefonról vezérelhető szolgáltatások, Amazon Alexa-integráció és egy sor további, fejlett technológia is elérhető.

Új hibrid SUV a Suzukitól 21