Platós kisteherautót építettek a luxusautó Teslából – Index

Idehaza már az is szenzáció lenne, hogy létezik egy fiatal nő, aki elképesztően vicces robotok megépítésével lett népszerű youtuber, nem pedig azzal, hogy bárki által megvehető sminkcuccokat pakol az arcára.

De lépjünk is túl ezen, mert a svéd származású Simone Geirtz a munkájával annyi pénzt szedett össze, hogy abból áprilisban vett magának egy Tesla Model 3 luxusautót. A Twitteren az álomautójának nevezte, többé-kevésbé.

Geirtz nem volt szívbajos, és azonnal nekilátott az autó tökéletesítésének. Hogy ne kelljen megvárnia, amíg maga a Tesla dob piacra egy platós kisteherautót, az amerikaiak kedvenc járműtípusát, Geirtz megragadta az acélvágó készletét és a hegesztővasat, és pár autóhoz értő kollégájával átalakították az elektromos autót.

Levágták a hátsó részét, raktak rá egy csőketrecet, tetőlámpákat, és Truckla névre keresztelték.

Még egy kamu reklámfilmet is készítettek róla:

Az átalakítás azonban nem ment simán, mert ahogy hozzányúlnak egy Teslához, az rögtön elkezd a beépített mobilkapcsolatán üzeneteket küldeni a központba, hogy bajok vannak. Ezeken sikerült túllépni, az autó üzemképes, és már csak némi finomhagolás van hátra, például kicsit javítani kell a vízállóságot, megerősíteni a plató alját, újrafesteni a karosszériát.

A lényeg az, legalábbis Geirtz szempontjából, hamarabb elkészült a pickup, mint hogy Elon Musk piacra dobott volna egyet.

(The Verge)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!

Neked Ajánljuk