Pénztármentes, automatikus boltok irányába fejlődne a Tesco – Index

2019.06.29. 12:29

A Tesco azt tervezi, hogy a jövőben pénztár nélküli üzleteket fog működtetni – írja a Chargedretail alapján a Napi. A legnagyobb brit kiskereskedelmi vállalat már fel is kérte a Trigo Vision nevű tech-start-upot, hogy segítsen az új bolt-modell megvalósításában, ezzel az újítással a Tesco versenyre kelhetne az Amazonnal.

A Trigo Vision már kifejlesztett egy pénztár nélküli rendszert, amely az Amazon Go rendszeréhez hasonló: kamerák és a gépi tanulás segítségével automatikusan ellenőrizni tudja a boltba betérők vásárlásait, amelyeket egy virtuális kosár segítségével követ le. Az Amazon 2018 elején Seattle-ben nyitotta meg az új üzletkoncepció első egységét, amelyben a vevő a boltba lépéskor QR-kóddal azonsítja magát, minden más (a fizetés is) már automatikusan történik. A rendszer valószínűleg RGB-kamerák, mélységérzékelőkkel ellátott kamerák és polcokra kihelyezett súlyérzékelők kombinációját alkalmazza. 

A friss hírek szerint a Tesco ehhez hasonló modell bevezetését tervezi. A vásárlók letölthetnék a lánc alkalmazását, amely lehetővé tenné számukra, hogy automatikusan fizessenek, amikor elhagyják a boltot. Arról azonban még nem érkezett hír, hogy hol, mikor és mennyi ilyen egységet nyitna meg.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!

15%

3499 Ft

2975 Ft

15%

3990 Ft

3392 Ft

Neked Ajánljuk