Páratlan aranykincsre bukkantak a konyhafelújítás során, több mint 360 millió forintot kaszáltak vele – Dívány

Egy yorkshire-i házaspár szó szerint megütötte a főnyereményt a konyhafelújítással: a mesés aranykincs elképesztően magas áron ment el egy aukción.

Az 1610 és 1727 közötti időszakból származó aranyérméket a kelet-yorkshire-i Ellerbyben találta meg egy házaspár, amikor a felújításhoz elkezdték felbontani a konyha padlóját. A kincs egy kólásdoboznyi méretű fazékból került elő, amelyet a 18. századból származó padlólapok alá rejtettek.

Kincset érő konyhafelújítás

„Képzelje csak el a jelenetet, úgy dönt, hogy kicseréli a padlót a konyhában, és amikor elkezdi felszedni a betont egy csákánnyal, egy apró aranyszálat lát alatta. Azt gondolja, hogy csak egy elektromos kábel, de kiderül, hogy egy kerek aranyérme, alatta pedig több száz másik van” – idézte fel Gregory Edmund aukciós.

Az összesen 260 érme értékét eredetileg 200-250 ezer fontra, vagyis 100-120 millió forintra becsülték, de miután a történetnek híre ment, végül több tucat vásárló kezdett licitálni rájuk, összesen 754 ezer fontot, vagyis több mint 360 millió forintot adva értük. A kincsre bukkanó házaspár kilétét nem hozták nyilvánosságra.

Mentes Anyu szakácskönyvek

„A kevesebb több. A mentes jobb.”

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem – Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

hirdetés

Neked Ajánljuk