“Ostoba delfinnek” hívta dolgozóit, majd kirúgta őket egy Zoom-meetingen – Napi.hu – Napi.hu

Több mint 900 alkalmazottnak azonnali hatállyal megszűnt a munkaviszonya a Better.com jelzáloghitelezőnél, miután az online meetingen 9 százalékos létszámleépítést jelentett be a vállalat vezérigazgatója, Vishal Gard. 

“Ha ön is jelen van ezen a megbeszélésen, akkor része annak a szerencsétlen csoportnak, amelyet elbocsájtunk” – mondta Garg a híváson, amelynek felvételét a CNN Business is közzétette.

Az önök munkaviszonya itt azonnali hatállyal megszűnik

– hallható a felvételen.

Garg ezután azt mondta, hogy az érintett alkalmazottak várhatnak egy e-mailt a HR-től, amelyben részletesen ismertetik a juttatásokat és a végkielégítést.

A vezérigazgató a piaci hatékonyságra, a teljesítmény és a termelékenység fokozását jelölte meg a létszámleépítés okaként. A Fortune később arról számolt be, hogy Garg azzal vádolta az alkalmazottjait, hogy a céget és az ügyfeleket is meglopták azzal, hogy nem voltak elég produktívak és csak napi két órát dolgoztak.

Egy kiszivárgott levelezésből kiderül, Garg “egy rakás ostoba delfinként” hivatkozott dolgozóira a vállalati levelezésekben és már írásban fenyegető hangvételben következményekről beszélt.

A Softbank által támogatott hitelező még májusban jelentette be, hogy tőzsdére lép és 750 millió dollárt kapott az ügylet részeként – jegyzi meg a CNN.

Neked Ajánljuk