Olcsó és egész vállalható külsejű ez az Oroszországban készülő kínai divatterepjáró – hvg.hu

Az egészen európai külső megjelenésű újdonság nagyobb, mint a népszerű VW Tiguan, de olcsóbb német riválisánál. A minőségét egyelőre nem ismerjük.

Az oroszországi Tula közelében található Uzlovskban július elején megkezdődik a kínai Haval F7 divatterepjáró sorozatgyártása. A 216 hektáros területen elterülő gyártóüzem építésébe 2015 őszén kezdtek bele, és idén év elején kezdődött meg az említett típus próbagyártása. Első körben évente 80 ezer, a későbbiekben pedig évente mintegy 150 ezer autót terveznek itt előállítani.

©

A Great Wall Motors által gyártott Haval F7 egy 4,62 méter hosszú, 1,84 méter széles, illetve 1,66 méter magas SUV, melynek tengelytávolsága 2,72 méter. A Comfort, Elite és Premium felszereltségi szintekkel rendelhető újdonság alapmotorja egy 150 lóerős 1,5 literes turbós benzines egység, ezenkívül pedig 190 lóerős 2 literes turbós benzinmotorral is elérhető a típus.

©

Az alapáron 7 fokozatú DCT duplakuplungos automataváltóval szerelt Haval F7 opcionálisan összkerékhajtással is rendelhető. A típus oroszországi kezdőára 1,45 millió rubel, vagyis átszámítva mintegy 6,3 millió forint.

©

Az orosz üzemben a későbbiekben a modell kupésra faragott F7x testvérmodelljének, valamint a nagyobb H9-es divatterepjárónak is megkezdődik majd a sorozatgyártása.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk