Nemcsak új emblémát, új motort is kapott a frissített Kia Ceed – hvg.hu

A kívül-belül átszabott autókban megjelent a teljes választékon átívelő mild hibrid rendszer is.

A Kia egyik legsikeresebb modellje a kompakt Ceed, amely jelenleg a harmadik generációnál tart, ennek érkezett meg három év után a frissített változata. A modell átdolgozása nemcsak dizájnban hozott némi változást, hanem érkezett egy új, 1,5 literes benzinmotor is a kínálatba, valamint minden modellváltozathoz elérhetőek mostantól a hibrid rendszerek.

A formai változások a hűtőrácsot érintették leginkább, valamint a full-LED technológiával ellátott lámpákat és a lökhárítót. A sportos GT változatok újdonságai a méhsejtmintás LED-es hátsó lámpák. A kabintérben a multimédiás egység újult meg: a sofőr előtt egy 12,3 col méretű kijelző, míg a középkonzolon egy 10,25 col méretű kapott helyet.

Szolgáltatás oldalról érkezett újdonságként, hogy valamennyi modellváltozathoz elérhető a Kia Connect szoftvere, amelyen keresztül az autó jó néhány funkciója távolról is vezérelhető. Az asszisztensrendszerek közt újdonság az adaptív tempomattól függetlenített sávkövető, amely így már a manuális váltóval szerelt modellekhez is kérhető.

A motorkínálatban egyértelműen az 1.5 literes, 160 lóerős benzinmotor érdemel külön figyelmet, amely leváltja a korábbi 1,4 literes négyhengeres motort. Az új benzinmotorhoz már hibridhajtás is tartozhat, míg a dízeles egység, amely 136 lóerős, eleve csak elektromos rásegítő hajtással kérhető.

A paletta érdekessége, hogy az 1 literes, 100 és 120 lóerős alapmotor is választható a 48 voltos mild hibrid, fogyasztást csökkentő hajtási rendszerrel is. A plugin hibrid Ceed SW nevű kombi hajtása nem változott, a 141 lóerős teljesítményű, zöld rendszámozható modell 57 kilométert képes megtenni tisztán elektromosan.

A felfrissített Ceed sorozat gyártása augusztusban indul a Kia szlovákiai, zsolnai üzemében, az új változat európai forgalmazása 2021. negyedik negyedévében kezdődik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk