Nem vicc, elkészült az ikonikus Ford Mustang hangtalan, új elektromos változata – hvg.hu

Nincs benne V8, és nem is csak hátul hajt, emiatt sokak számára szentségtörés lehet ez az új izomautó.

Ha szóba kerül a Ford Mustang, akkor egy dübögő V8-as motorral szerelt, hátsókerék-hajtású amerikai izomautó villan át az agyunkon. A mellékelt képeken látható járgány viszont csak a vonalvezetését illetően hasonlít az 1967-es klasszikus Mustangra, hiszen elektromos árammal működik, összkerékhajtású, és a britek készítették.

A nagyközönség testközelből először a július elején megrendezendő Goodwood Festival of Speed rendezvényen ismerkedhet meg a Charge Cars által fejlesztett elektromos Mustanggal. Az Arrival hajtásláncú újdonság csúcsteljesítménye 536 lóerő, melyhez nem kevesebb, mint 1 200 Nm-es nyomaték társul.

©

Az összkerékhajtású, de gombnyomásra hátsó kerekessé tehető izomautó 4 másodperc alatt lő ki álló helyzetből 100-as tempóra, és a gyorsulásának csak 240 km/h-nál szakad vége. A 64 kWh kapacitású akkumulátor az ígéretek szerint mintegy 320 kilométeres hatótávot tesz lehetővé, és maximum 50 kW-os teljesítménnyel tölthető.

A Michelin Pilot Sport Cup 2 gumikkal szerelt villany-Mustangból 499 példányt fognak gyártani, az árcédulán 300 000 fontos (107 millió forint) összeg lesz olvasható.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk