Nem csak driveresen lesz elnyomva a GeForce RTX 3060 bányász énje – PROHARDVER!

Hirdetés

Néhány napja cikkeztünk az NVIDIA azon húzásáról, hogy a február 25-én debütáló GeForce RTX 3060-as videokártyák bányászképességeit erőteljesen lekorlátozza, mintegy megfelezi azt, ezzel kívánva pozitív jellegű változást forszírozni az éppen elszállófélben lévő (vagy már el is szállt) VGA piacon. Eredetileg úgy volt, hogy mindössze egy driveres gátról lesz szó (ami nem csupán a Windows operációs rendszert, de a különféle Linux disztribúciókat ugyancsak lefedi), ám a zöld óriás PR részlegét vezető Bryan Del Rizzo egy Twitter posztban azt írta, hogy a dolgot a szilícium, a BIOS és a meghajtóprogram triumvirátusa vállt vállnak vetve éri el.


(forrás: Twitter) [+]

A hash rate limiter bevezetése, illetve a CMP HX szériás bányászártyák bejelentése egybevág az Ampere architektúra specifikációit hónapokkal a megjelenés előtt közkinccsé tévő, kopite7kimi néven ismert felhasználó korábbi előrejelzésével, miszerint Jensen Huang (az NVIDIA feje) háborút fog indítani a bányászattal szemben.


(forrás: Twitter) [+]

Az úriember közösségi platformján megosztott bejegyezésekben az szintén felmerült, hogy az NVIDIA új Device ID-t ad az RTX 3060 Ti/3070/3080/3090-es vezérlőknek, tehát a jövőben gyártott Ampere RTX-ek mindegyike használni fogja a kriptovaluták hatékony kitermelése ellen létrehozott algoritmust. Ez azt is jelenti, hogy a már eladott GeForce-ok nem részesülnek a mesterséges fojtásból, bár ennek amúgy sem lenne túl sok értelme, mert a bányászok egyszerűen csak régebbi szoftvert telepítenének vagy nem flash-elnének frissebb BIOS verzióra.

Neked Ajánljuk