Nem Android Auto, hanem komplett Android fut az új Volvókon – hvg.hu

A svéd gyártó több modelljén is lecseréli az infotainment rendszert.

A Volvo 2019 októberében jelentette be első tisztán elektromos hajtásláncú modelljét, a 408 lóerős XC40 Recharge-ot, melynek egyik érdekessége, hogy elsőként vonultatott fel androidos infotainment rendszert. És ez az Android Auto nevezetű egyszerű okostelefonos tükrözéstől alapjaiban eltérő megoldás mostantól több új Volvóban is elérhetővé válik.

Történt ugyanis, hogy a kínai Geely tulajdonában lévő svéd márka bejelentette: az XC40 Recharge-ot és a nemrég leleplezett C40-et követően az XC60 divatterepjáró, az S90 szedán, illetve a V90 és V90 Cross Country kombik infotainment rendszere is átvált a Google által fejlesztett szoftverre.

A 2022-es modellévű androidos Volvókhoz elérhető úgynevezett digitális szolgáltatások csomag hozzáférést biztosít a Google alkalmazásokhoz és szolgáltatásokhoz, tartalmazza a Volvo On Call alkalmazást és a vezeték nélküli okostelefon-töltőt, továbbá magában foglalja a szolgáltatások működtetéséhez szükséges adatkapcsolatot.

Az Android alapú rendszer funkcionalitását kiterjesztő Google alkalmazások és szolgáltatások között megtalálható a hang alapon használható Google Asszisztens, a Google Térkép, valamint a Google Play áruház, amely kifejezetten autós használatra fejlesztett alkalmazásokhoz biztosít hozzáférést.

Az új infotainment rendszer mellett az említett modellek a Volvo legújabb fejlett vezetőtámogató rendszerét (ADAS) is megkapják. Ez az új aktív biztonsági rendszer radarok, kamerák és ultrahangos érzékelők egész seregét alkalmazza.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk