Néhány pontos erősödéssel zárta a szerdai napot a BUX – Portfolio

Az irányadó európai részvényindexek felemásan teljesítettek szerdán, a hangulatot részben a Fed jegybankárjainak keddi nyilatkozatai vetettek árnyékot, miután a Fed döntéshozói igyekeztek lehűteni a kamatcsökkentéssel kapcsolatos, felfokozott várakozásokat. A magyar tőzsde végül néhány pontos emelkedéssel zárta a szerdai kereskedést, a blue chipek az OTP kivételével emelkedtek, a bankpapír végül 0,9 százalékos eséssel zárta a hét harmadik napját.

Stagnált a BUX, az OTP azonban eséssel zárta a szerdai napot 2019.06.26 17:25

Minimális, 3 pontos erősödéssel zárta a szerdai kereskedést a magyar tőzsde, míg a blue chipek az OTP kivételével emelkedtek, a bankpapír 0,9 százalékos esés után 11 400 forinton fejezte be a hét harmadik napját. A Mol mindemellett 0,3 százalékos erősödés után 3 080 forinton zárt, a Richter 0,7 százalékos emelkedést követően 5 180 forinton búcsúzott a szerdai kereskedéstől, míg a Magyar Telekom 0,6 százalékkal került feljebb, a telekomcég papírjai 419,5 forinton fejezték be a napot.

Emelkednek a tengerentúli tőzsdék 2019.06.26 16:32

A részvénypiacok hangulatára kezdetben a Fed jegybankárjainak tegnapi kommentárjai vetetettek árnyékot, miután a Fed jegybankárjai igyekeztek lehűteni a kamatcsökkentésével kapcsolatos felfokozott várakozásokat. Mindezt azonban valamelyest ellensúlyozta az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos hírfolyam, miután az amerikai pénzügyminiszter ismét megerősítette, hogy az Egyesült Államok és Kína kereskedelmi megállapodása 90 százalékban készen van. Egy amerikai tisztségviselő korábban a Reuters szerint arról beszélt, hogy az USA reményei szerint újraidulhatnak a két ország kereskedelmi tárgyalásai, azonban az Egyesült Államok elutasít bármilyen, a két ország kereskedelmi konfliktusában az amerikai vámtarifák alkalmazására vonatkozó korlátozó feltételeket. A kereskedelmi tárgyalások sikerével kapcsolatos várakozások erősödésével párhuzamosan a tengerentúli tőzsdék felfelé kapaszkodnak, a Nasdaq 0,8 százalékos erősödése mellett az S&P500 0,2 százalékkal került feljebb, míg a Dow 0,3 százalékot erősödött.

Tovább szárnyal a bitcoin 2019.06.26 14:13

Nagyot emelkedett az elmúlt hetek folyamán a bitcoin, a piaci szereplők egy része úgy vélte, hogy az emelkedést részben a Facebook bejelentése fűthette, miután a közösségi média cég Libra néven blockchain technológián alapuló digitális fizetőeszközt kíván létrehozni. A CNBC által megkérdezett elemzők szerint az erősödés mögött inkább az állhat, hogy közeledik a “feleződés”, vagyis a bányászok kriptopénz-kitermelésének jelentős csökkenése, az elemzők szerint CNBC a kínálat szűkülése hajtja most fel a bitcoinárakat. A bitcoin árfolyama 7,1 százalékkal került ma feljebb, míg a kriptodeviza idén 228 százalékkal került feljebb.

Emelkednek az európai tőzsdék 2019.06.26 13:36

Estek a tengerentúli tőzsdék kedden, miután a vártnál gyengébb makroadatok mellett a Fed jegybankári nyilatkozatokat emésztették. A Fed elnöke, Jerome Powell tegnap arról beszélt, hogy az USA kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos aggodalmak és a világgazdaság kilátásaival összefüggő bizonytalanság óvatosságra inti a Fed jegybankárjait, mivel a döntéshozók továbbra is azt mérlegelik, hogy ezen tényezők tartósan fennállhatnak-e, megteremtve ezáltal a monetáris lazítás szükségességét. Míg a St. Louis Fed elnöke, James Bullard a Bloombergnek arról beszélt, hogy egy 50 bázispontos vágást már túlzottnak tartana, azonban egy 25 bázispontos kamatcsökkentést támogatna. A Dow végül 0,7 százalékkal került lejjebb, az S&P500 1 százalékot esett, míg a Nasdaq 1,5 százalékos eséssel zárt.

Ázsiában felemásan teljesítettek az irányadó részvényindexek szerdán, a Nikkei 0,5 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 0,1 százalékot erősödött, míg a sanghaji börze 0,2 százalékos erősödéssel zárt.

Az európai részvényindexek a kezdeti, mérsékelt mínuszokat ledolgozva délelőtt már felfelé kapaszkodtak, a CAC40 és a milánói tőzsde egyaránt 0,1 százalékkal került feljebb, míg a DAX 0,4 százalékkal került feljebb. A DAX komponensei közül az Adidas 4,8 százalékkal került feljebb, miután a Reuters beszámolója szerint a Berenberg vételre javította a társaság részvényeihez tartozó ajánlását, míg a Thyssenkrupp árfolyama 7,3 százalékot emelkedett, a cég részvényeinek szárnyalásában szerepet játszhatott, hogy a Kone ajánlatot tehetett a Thyssenkrupp felvonó-üzletágára.

Felpattant az Opus 2019.06.26 11:45

A kezdeti óvatos erősödés után tovább emelkedik a magyar tőzsde, a BUX 0,6 százalékos plusz mellett 226 ponttal került feljebb, a blue chipek kivétel nélkül emelkednek, míg a ma délelőtt 1,5 százalékot eső OTP ledolgozta a korábbi mínuszokat, a bankpapír árfolyama 0,1 százalékkal került feljebb. A hazai részvények közül az Opus papírjai teljesítenek ma a legjobban, az Opus árfolyama 6,5 százalékkal került ma feljebb. Az árfolyam erősödését az Opusba és a Konzum fúziójával kapcsolatos várakozások is támogathatják, a magyar tőzsde történetének első fúziója keretében a Konzum beolvad az Opusba. Az Opus részvényei magas, 327,2 millió forintos forgalom mellett emelkednek, ezzel az Opus a második legforgalmasabb részvény a magyar tőzsdén, az OTP után. Az Opus részvényeinek mai forgalma 61,8 százalékkal magasabb a társaság papírjainak idei, átlagos forgalmával összehasonlítva.

Az elmúlt napokban begyorsult az OTP esése, az árfolyam ma reggel is nagyot esett, bár a papírt ezt követően kissé visszahúzták. Az OTP technikai képe alapján megnéztük, hogy hol érdemes beszállni.

tovább a cikkhez…

Felfelé kapaszkodik a BUX, esik az OTP 2019.06.26 10:18

Felfelé kapaszkodik a magyar tőzsde ma délelőtt. a BUX a szerdai piacnyitás után látott 0,2 százalékos erősödése után immár 119 pontos plusz mellett 0,3 százalékkal került feljebb. A blue chipek vegyes képet mutatnak, a Mol 0,8 százalékos erősödése mellett a Richter 0,7 százalékkal került feljebb, míg a Magyar Telekom 0,5 százalékot emelkedett. A blue chipek közül a negatív kivételt az OTP jelentette, a bankpapír a nyitás utáni enyhe erősödését ledolgozva 1,7 százalékos mínuszban is járt, majd a részvény ledolgozta a reggeli esés nagy részét, az OTP 0,4 százalékkal került ma lejjebb.

Emelkedéssel indul a hét harmadik napja a magyar tőzsdén 2019.06.26 09:03

Emelkedéssel indult a hét harmadik napja a magyar tőzsdén, a BUX 90 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. A Magyar Telekom árfolyama stagnál, a Mol 0,1 százalékkal került lejjebb, az OTP 0,2 százalékkal került feljebb ma reggel, míg a Richter 0,8 százalékot erősödött a szerdai piacnyitás után.

Nem tett le az Apple az önvezető autóról, a társaság megerősített egy korábbi médiaértesülést, miszerint felvásárolta az önvezető fejlesztéssel foglalkozó vállalatot, a Drive.ai nevű céget.

tovább a cikkhez…

A Fed jegybankárjai igyekeztek lehűteni a kamatcsökkentési várakozásokat 2019.06.26 08:35

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Eséssel indult a keddi kereskedés a tengerentúli tőzsdéken, miután a beérkező makroadatok a vártnál gyengébbek lettek, az új lakás értékesítések 7,8 százalékkal csökkentek májusban, míg a júniusi fogyasztói bizalmi index értéke 121,5 pontra csökkent a korábbi hónap 134,1 pontos értékével szemben. A Fed jegybankári nyilatkozatok sem segítettek a hangulaton, miután a Fed elnöke, Jerome Powell tegnap arról beszélt, hogy a kereskedelmi konfliktussal kapcsolatos aggodalmak és a világgazdaság kilátásaival összefüggő bizonytalanság óvatosságra inti a Fed jegybankárjait, mivel a döntéshozók továbbra is azt mérlegelik, hogy ezen tényezők tartósan fennállhatnak-e, megteremtve ezáltal a monetáris lazítás szükségességét. Míg a St. Louis Fed elnöke, James Bullard a Bloombergnek arról beszélt, hogy egy 50 bázispontos vágást már túlzottnak tartana, azonban egy 25 bázispontos kamatcsökkentést jó lépésnek tartana. A tengerentúli tőzsdék eséssel zárták a hét második napját, a Dow végül 179 pontos esés mellett 0,7 százalékkal került lejjebb, az S&P500 1 százalékot esett, míg a Nasdaq 1,5 százalékos eséssel zárta a keddi kereskedést.

Eséssel zárta a hét második napját a magyar tőzsde, a BUX 413 pontos mínusz mellett 1 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP 1,8 százalékos esés után 11 500 forinton zárt, a Mol 1 százalékkal került lejjebb, az olajcég papírjai 3 072 forinton fejezték be a keddi kereskedést, míg a Richter 1,3 százalékos esés után 5 145 forinton búcsúzott a hét második napjától. A hazai blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom tudott erősödni, a telekomcég részvényei 0,7 százalékos emelkedés után 417 forinton zártak.

Mik az előjelek mára?

A tengerentúli tőzsdék keddi esése után az ázsiai tőzsdék felemásan teljesítettek a szerdai kereskedésben, miután a befektetők a Fed jegybankári nyilatkozatokat emésztették, miután a Fed elnöke tegnap arról beszélt, hogy a Fed ellenáll a rövid távú politikai nyomásnak, indokolva ezzel, hogy miért nem csökkentettek a kamaton, azonban Jerome Powell hozzátette, hogy a Fed jegybankárjai egyelőre bizonytalanok abban a tekintetben, hogy a jelenlegi infláció és az USA kereskedelmi konfliktusát övező bizonytalanság együttesen indokolnák-e a monetáris lazítást. A Nikkei 0,6 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 0,1 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji részvényindex 0,2 százalékkal került lejjebb, Ázsia más részein inkább borús hangulatban telt a hét harmadik napja, a szingapúri tőzsde és a dél-koreai Kospi egyaránt 0,2 százalékkal került lejjebb. Az amerikai határidős részvényindexek minimális, néhány pontos pluszban járnak ma reggel, míg a határidős DAX 19 pontos mínusza 0,2 esést vetíthet előre a szerdai piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A hét harmadik napján egy amerikai makroadatot leszámítva nem érkezik kiemelt, piacmozgató gazdasági statisztika, a befektetők az amerikai jegybankárok tegnapi nyilatkozatainak megemésztése mellett a közelgő G20-as csúcsra várnak, ahol a piaci szereplők abban bíznak, hogy ha az USA és Kína esetében a kereskedelmi megállapodásra egyelőre nem is kerül majd sor, de a két ország kereskedelmi egyeztetései folytatódnak majd.

Mire érdemes ma figyelni?

Szerdán a KSH az áprilisi népmozgalmi adatsorát teszi közzé, míg az Egyesült Államokból a májusi, tartós cikkek rendelésállományát publikálják majd.

A Fed jegybankárjai igyekeztek lehűteni a kamatcsökkentési várakozásokat

Szerdán nem érkezik kiemelt vállalati gyorsjelentés.

A Fed jegybankárjai igyekeztek lehűteni a kamatcsökkentési várakozásokat

Mi történt eddig a tőzsdéken?

A Fed jegybankárjai igyekeztek lehűteni a kamatcsökkentési várakozásokat

Neked Ajánljuk