Nagy eséssel zárta a keddi kereskedést a Mol – Portfolio

Estek az európai tőzsdék, a hangulatra a BASF profitot warningja vetett árnyékot, miután a német vegyipari cég visszavágta a második negyedéves és a teljes idei évre vonatkozó profitvárakozásait is. A magyar tőzsde a kezdeti iránykeresés után lejjebb került ma, míg az elmúlt héten nagyot emelkedő OTP lefordult. A 4iG és a Magyar Telekom is emelkedéssel zárt, miután bejelentették, hogy a 4iG megvásárolja a T-Systemset. A fontos szint alá kerülő Mol esése begyorsult ma, az olajcég papírjai 2,7 százalékos eséssel zárták.

Lejjebb került a BUX, nagyot esett a Mol 2019.07.09 17:21

Eséssel zárta a keddi kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 450 pontos mínusz mellett 1,1 százalékkal került lejjebb. A blue chipek felemásan teljesítettek, a hazai nagypapírok közül a napot egyedül a Magyar Telekom volt képes emelkedéssel zárni, miután a bejelentették, hogy a 4iG megvásárolja a Telekom leányvállalatát, a T-Systemset. A Magyar Telekom 1,9 százalékkal került ma feljebb. Az OTP mindemellett 0,5 százalékos esés után 12 090 forinton zárt, a Richter 0,8 százalékkal került lejjebb, a gyógyszergyártó papírjai 5 100 forinton fejezték be a keddi kereskedést. A blue chipek közül a Mol teljesített a leggyengébben, az olajcég papírjai 2,7 százalékos esés után 2 964 forinton búcsúztak a hét második napjától.

Esnek a tengerentúli tőzsdék 2019.07.09 15:50

Eséssel indult a hét második napja a tengerentúli tőzsdéken, a hangulatra az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos aggodalmak nyomták rá bélyegüket, miután a BASF tegnap esti profit warningjában a globális gazdasági lassulás mellett az Egyesült Államok és Kína kereskedelmi háborúját jelölte meg a visszavágott üzemi eredmény-várakozásai okaként, ami a társaság szerint idén akár 30 százalékkal is csökkenhet. A befektetők mindemellett a Fed elnök holnapi beszédére várnak, a piaci szereplők abban bíznak, hogy Jerome Powell holnap esedékes kongresszusi meghallgatásán tisztább képet kaphatnak majd a Fed terveiről. A keddi piacnyitástól távolodva a Nasdaq 0,1 százalékkal került lejjebb, míg az S&P500 0,3 százalékos esése mellett a Dow 0,5 százalékot esett.

Fontos szint alá került a Mol, nagyot esett az árfolyam 2019.07.09 15:13

Lejjebb került kedden a magyar tőzsde, a BUX 7,8 milliárd forintos forgalom és 404 pontos mínusz mellett 1 százalékkal került lejjebb. A blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom tud emelkedni, a telekomcég árfolyama 1,9 százalékkal került feljebb, miután bejelentették, hogy a 4iG megvásárolja a Magyar Telekom leányvállalatát, a T-Systemset. Az OTP árfolyama 0,7 százalékkal került lejjebb, míg a Richter 1 százalékot esett, a hazai blue chipek közül a Mol teljesít a leggyengébben, az olajcég árfolyama pénteken a 3060 forintos támasz alá került, hétfőn a részvény visszatesztelte a 3060 forintos szintet, majd az árfolyam tovább esett, az esés ma begyorsult és a Mol részvényei 2 százalékot estek.

Az elmúlt évek számai alapján a T-Systems Magyarország eladásával a Magyar Telekom bevétele közel hatodával csökkenhet, profitja viszont nem változik érdemben.

tovább a cikkhez…

Lejjebb kerültek az európai részvényindexek 2019.07.09 13:17

Eséssel vágtak neki a hét első napjának az amerikai részvénypiacok, miután a pénteken közzétett és a vártnál kedvezőbb amerikai munkaerőpiaci adat után mérséklődtek a Fed monetáris lazításával kapcsolatos várakozások. Nem volt jó napja az Apple-nek, miután egy elemzőház semlegesről eladásra rontotta a részvények ajánlását, az Apple végül 2,1 százalékos eséssel zárta a napot, míg a technológiai szektor részvényeit tömörítő Nasdaq 0,8 százalékos eséssel zárt. A borús hangulatú hétfői kereskedést a Dow 0,4 százalékos eséssel zárta, míg az S&P500 0,5 százalékkal került lejjebb.

Ázsiában a japán tőzsde kivételével lejjebb kerültek az irányadó részvényindexek, a Nikkei 0,1 százalékos emelkedése mellett a hongkongi börze 0,8 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji tőzsde 0,2 százalékot esett.

Európában is eséssel indult a keddi kereskedés, a nap második felére ráfordulva a kontinens börzéin továbbra is borús a hangulat, a CAC40 0,3 százalékos esése mellett a milánói börze 0,2 százalékkal került lejjebb. A vezető tőzsdék közül a leggyengébben a német részvényindex teljesít, miután a BASF tegnap profit warningot tett közzé, a német vegyipari cég bejelentette, hogy a globális gazdasági lassulás és az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi konfliktus miatt a vártnál jóval gyengébb lehet a cég második negyedéves és egész éves profitja. A BASF profit warningja után 4,6 százalékot estek a cég részvényei, azonban a társaság visszavágott előrejelzése után más európai, vegyipari cégek papírjai is gyengélkednek. A Deutsche Bank a tegnapi zuhanása után ma tovább esett, társaság részvényei 3,2 százalékkal kerültek ma lejjebb, miután a befektetők egy része alighanem fenntartásokkal fogadta a bank tegnap bejelentett átalakítási terveit.

A konjunkturális lassulás miatt a rövidített munkaidős foglalkoztatás részarányának a növekedését várja a német feldolgozóipar kulcsfontosságú területein, az autóiparban, a gépiparban és a vegyiparban a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézete.

tovább a cikkhez…

A T-Systems felvásárlásával a 4iG a hazai informatikai piac nagyágyúja lesz, rövid távon egy köze 150 milliárd forintos bevételű cég körvonalazódik.

tovább a cikkhez…

Fontos bejelentés után emelkedik a Magyar Telekom árfolyama 2019.07.09 11:17

A 4iG részvényeit ma reggel felfüggesztették a társaság fontos bejelentése előtt, a bejelentés megérkezett, amelyből kiderült, hogy a korábbi pletykák igaznak bizonyultak, és a 4iG megvásárolja a hazai IT-piac egyik legnagyobb vállalatát, a több szegmensben is piacvezető T-Systemset. A Magyar Telekom leányvállalata a jelenlegi 4iG-hez képest hatalmas, éves szinten több mint 100 milliárd forintos cég, a felvásárlással a 4iG szinte egy lépéssel a hazai informatikai piac meghatározó szereplője lesz. Bár a magyar tőzsdén borús a hangulat, a blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom képes emelkedésre, a telekomcég árfolyama 2,6 százalékos pluszban is járt ma, a lendület ezt követően kissé alábbhagyott, a Magyar Telekom 2,2 százalékkal került ma feljebb.

Igaznak bizonyultak a pletykák, a 4iG megvásárolja a hazai IT-piac egyik legnagyobb vállalatát, a több szegmensben is piacvezető T-Systemset. A Magyar Telekom leányvállalata a jelenlegi 4iG-hez képest hatalmas, éves szinten több mint 100 milliárd forintos cég, a felvásárlással a 4iG szinte egy lépéssel a hazai informatikai piac meghatározó szereplője lesz.

tovább a cikkhez…

Lefordult az OTP 2019.07.09 10:35

A reggeli stagnálás után lefordult a magyar tőzsde, a BUX 2,1 milliárd forintos forgalom és 252 pontos mínusz mellett 0,6 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek a 1,2 százalékos emelkedést mutató Magyar Telekom kivételével esnek. A Richter 0,4 százalékos esése mellett a Mol 0,8 százalékkal került lejjebb, míg az elmúlt héten nagyot emelkedő OTP 0,9 százalékkal került ma lejjebb. A bankpapír a csökkenő csatorna felső trendvonaláról fordult le, amennyiben az esés folytatódik, a tavaly októberi rali kezdőpontjára és az áprilisi történelmi maximumra húzott Fibonacci kiterjesztés alapján a 38,2 százalékos Fibonacci szint jelentheti a következő támaszt, 12 000 forint közelében, míg a következő támasz zónát a 11 970 – 11 875 forint közötti tartomány jelenthetné a későbbiek folyamán.

Holdingot hoz létre az olasz UniCredit bankcsoport Németországban, az ausztriai, német, kelet-európai és törökországi érdekeltségei összefogására az olasz Il Sole 24 Ore lap keddi beszámolója szerint.

tovább a cikkhez…

Profit warning után zuhan a BASF 2019.07.09 09:39

A hétfői piaczárás után profit warningot tett közzé a BASF, a német vegyipari cég bejelentette, hogy a globális gazdasági lassulás és az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi konfliktus miatt a vártnál jóval gyengébb lehet a cég második negyedéves és egész éves profitja. A BASF menedzsmentje korábban arra számított, hogy az üzemi eredmény (EBIT) mérsékelten emelkedni fog a 2018-ashoz képest, a legfrissebb várakozásuk viszont már az, hogy az EBIT akár 30 százalékkal is csökkenhet, ráadásul a bevételek sem nőnek, hanem csökkennek a tavalyi szinthez képest. A BASF árfolyama hatalmasat esett a keddi piacnyitás után, míg a társaság profit warningja után az európai vegyipari cégek részvényei is esnek ma délelőtt.

A keddi piacnyitás után esnek az európai tőzsdék, a DAX 0,6 százalékkal került lejjebb, míg a német részvényindex komponensei közül a vegyipari cégek részvényei teljesítenek a leggyengébben.

Az elemzőket és a piacot egyelőre nem győzte meg a legnagyobb német bank hétvégi bejelentése a 18 ezer fős elbocsátásról és az évtizedek óta nem látott szerkezet-átalakításról. A legtöbben sokallják a szerkezet-átalakítás 7,4 milliárd eurós költségét és nehezen megvalósíthatónak látják a profitra vonatkozó célszámokat. A tegnapi 5% feletti esés után ma is közel 2%-os mínuszban mozog a bank árfolyama.

tovább a cikkhez…

Eséssel indul a keddi kereskedés a német tőzsdén 2019.07.09 09:11

A tengerentúli tőzsdék hétfői esése után az irányadó ázsiai részvényindexek felemásan teljesítettek, a német tőzsde eséssel indította a hét második napját, a DAX index 105 pontos esés mellett 0,8 százalékkal került lejjebb ma reggel. A hangulatromlásban a BASF profit warning is szerepet játszhat, miután a német vegyipari cég visszavágta a második negyedéves és a teljes idei évre vonatkozó profitvárakozásait is.

Stagnál a BUX a keddi piacnyitás után 2019.07.09 09:05

Hétfői záróértéke közelében vágott neki a keddi kerekedésnek a magyar tőzsde, a BUX 5 ponttal került feljebb ma reggel, míg a blue chipek felemásan teljesítenek a keddi piacnyitás után. A Mol árfolyama stagnál, míg az OTP 0,2 százalékkal került lejjebb. A hétfőn nagyot eső Richter 0,2 százalékkal került feljebb, míg a Magyar Telekom 0,6 százalékkal került feljebb.

Aggódnak a befektetők, eséssel indulhat a keddi kereskedés Európában 2019.07.09 08:35

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Eséssel indult a hétfői kereskedés a tengerentúli tőzsdéken, miután a pénteken beérkező, és a vártnál kedvezőbb amerikai foglalkoztatottsági adat után mérséklődtek a Fed monetáris lazításával kapcsolatos várakozások. A borús hangulat a nap végéig kitartott, a Dow végül 116 pontos esés mellett 0,4 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,5 százalékot esett, míg a Nasdaq 0,8 százalékos eséssel zárta a hét első napját.

Eséssel zárta a hétfői kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 240 pontos mínusz mellett 0,6 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan zárták a hét első napját. Az OTP 0,6 százalékos emelkedés után 12 150 forinton zárt, a Mol mindemellett 0,5 százalékkal került lejjebb, az olajcég papírjai 3 046 forinton zártak. A Magyar Telekom 1,5 százalékos esést követően 416,5 forinton fejezte be a hét első napját, míg a hazai blue chipek közül a Richter teljesített a leggyengébben, a gyógyszergyártó papírjai 2,5 százalékos esés után 5 140 forinton fejezték be a hétfői kereskedést.

A hétfői piaczárás után profit warningot tett közzé a BASF, a német vegyipari cég az idei árbevétele esetében mérsékelt csökkenésre számít, míg a társaság a működési eredménye a korábban várt enyhe emelkedés helyett 30 százalékkal eshet vissza 2019-ben. A BASF mindezt a globális gazdaság lassulásával, továbbá az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával indokolta.

Mik az előjelek mára?

Az ázsiai tőzsdék esnek a hét második napján, a keddi kereskedés második felében az irányadó távol-keleti börzék felemásan teljesítenek, a Nikkei stagnál, a hongkongi tőzsde 0,6 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji tőzsde 0,5 százalékkal került lejjebb. Ázsia más részein nem volt egyértelmű az irány, a szingapúri tőzsde 0,2 százalékos erősödése mellett a dél-koreai Kospi 0,4 százalékkal került lejjebb. Az amerikai határidős részvényindexek mérsékelt mínuszban járnak ma reggel, míg a határidős DAX 82 pontos mínusza 0,7 százalékos esést vetíthet előre a keddi piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A befektetők Fed elnök mai nyilatkozata mellett Jerome Powell holnapi meghallgatására várnak, a piaci szereplők arra kíváncsiak, hogy hogyan vélekedik a Fed elnök a gazdaság állapotáról és a Fed által követni kívánt monetáris politika irányáról.

Mire érdemes ma figyelni?

Kedden a KSH a júniusi inflációs adatsora mellett a májusi külkereskedelmi statisztikáit publikálja majd, míg az Egyesült Államokból Jerome Powell Fed-elnök nyilatkozatára figyelnek majd a befektetők.

Aggódnak a befektetők, eséssel indulhat a keddi kereskedés Európában

Kedden teszi közzé beszámolóját a Pepsi.

Aggódnak a befektetők, eséssel indulhat a keddi kereskedés Európában

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Aggódnak a befektetők, eséssel indulhat a keddi kereskedés Európában

Egész napra felfüggesztették a 4iG részvényeinek a kereskedését, mivel a társaság fontos bejelentésre készül.

tovább a cikkhez…

A globális gazdasági lassulás és az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi konfliktus miatt a vártnál jóval gyengébb lehet a BASF második negyedéves és egész éves profitja, jelentette be hétfőn este a német vegyipari vállalat.

tovább a cikkhez…

Neked Ajánljuk