Milyen bojkott? Nagyon pörgött a Huawei P30 telefonok eladása – hvg.hu

A Huawei szerint eddig jobban fogytak a Huawei P30 sorozat darabjai, mint a P20-ak, így több rekordot is sikerült megdönteni.

39 napja tart már a Huawei kálváriája, amit az amerikai kormányzat okozott a kínai cégnek. Miután Trumpék bojkottot hirdettek, a Google gyakorlatilag elvette az Androidot a cégtől, majd bojkottot hirdetett a Qualcomm, az Intel és a Facebook is, illetve további cégek is csatlakoztak hozzájuk. Bár az intézkedést 90 napra felfüggesztette az Egyesült Államok, a bizonytalan jövőkép miatt a Huawei hatalmas visszaesésre számít.

A Bloomberg iparági forrásokra hivatkozva nemrég arról írt, hogy az eladások nemzetközi csökkenése miatt 40-60 millióval kevesebb okostelefont értékesíthet idén, mint a tavalyi évben. Némiképp viszont erre cáfolt most rá a Huawei egy friss adat közlésével.

A Huawei által közzétett eladási számok szerint mindössze 85 nap kellett ahhoz, hogy a márciusban bemutatott Huawei P30 széria tagjaival elérjék a 10 milliós eladási darabszámot. Mindez 62 nappal kevesebb, mint amennyi a P20-as mobilok esetén kellett ugyanehhez az eredményhez, ami a bojkott fényében igen szép teljesítmény.

Emellett közöltek egy másik adatot is: május végére már 100 millió eszköz értékesítésénél tartottak (ebbe minden Huawei-termék beleszámít). Azt ugyanakkor egyik esetben sem közölték, hogy a 10 és a 100 milliós darabszám mekkora hányada esik a kínai piacra.

További friss hír, hogy a Huawei P30 Pro megkapta a European Hardware Awards “Legjobb okostelefon” elismerését.

És ha mindez nem lenne elég, akkor bejelentettek még egy fontos mérföldkövet: elérték a 100 milliós értékesítési határt a SuperCharge-eszközöknél is.

Ha értesülni szeretne arró, mi lesz a Huawei telefonok sorsa, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk