Méregdrága öltönyöket varrattak a Deutsche Bank vezetői a tömeges elbocsátás napján – Portfolio

Két szabót fényképeztek le a Deutsche Bank londoni irodájából kifelé jövet hétfőn. Először azt hitték róluk a sajtó munkatársai, ők is a bank dolgozói és a 18 ezer főt érintő leépítés áldozatai, de kiderült, 1800 dolláros öltönyökhöz vettek méretet a bank maradó vezetőiről.
Christian Sewing vezérigazgató a Handelsblattnak adott interjújában azt nyilatkozta, megdorgálta a társaság vezetőit, amiért éppen a tömeges elbocsátás napján varrattak öltönyöket maguknak. Tiszteletlennek és a Deutsche Bank értékeivel szembemenő magatartásnak nevezte az időzítést.

A munkahelyükről vastag fehér borítékokkal távozó, könnyeikkel küzdő és bánatukat londoni kocsmákban levezető részvénykereskedőkről számolt be a hét elején a Bloomberg, miután Sydneytől New Yorkig rengeteg alkalmazott megkapta felmondását.

Egy másik cikkében a hírügynökség arról is megemlékezett, hogy az elbocsátott alkalmazottaknak nem lesz könnyű az eddigi tapasztalataiknak megfelelő állást találni. A Wall Street-i automatizáció, és az ügyfelek alacsony kockázatvállalása a korábbinál kisebb keresletet jelent a munkájukra. A Coalition adatai szerint a befektetési banki és kereskedési front office területén ötödével csökkent tavaly a szektor létszáma, és a hedge fundok is inkább leépítenek.

2019.07.09 09:30 Könnyeikkel küszködő Deutsche Bank-osok szállták meg a londoni pubokat

Méregdrága öltönyöket varrattak a Deutsche Bank vezetői a tömeges elbocsátás napján

Neked Ajánljuk