Megosztja az embereket a traffipaxot blokkoló autós – Vezess

Megosztja a véleményeket a sofőr tette, aki egy sebességmérő „kamera” elé parkolt az autójával, hogy segítsen az autósoknak elkerülni a bírságot. Az ausztrál sofőrt, miután megosztotta fotóját az esetről a Facebookon, egyesek “élő legendaként” üdvözölték a parkolóhely megválasztása miatt.

“10 percem volt, így leparkoltam az út szélén egy kis pihenésre” – írta az alábbi kép mellé.

Megosztja az embereket a traffipaxot blokkoló autós 1

Néhány hozzászóló azonban nem értett egyet a tettének sikerességével. Ők azzal érveltek, hogy a férfi eltakarta az autó tetején lévő táblát, amely a kamerára figyelmezteti az autósokat.

Az egyikük szerint csak azt érte el, hogy még kevesebben vegyék észre az autót. Egy másik szerint:”Az emberek azt hiszik, hogy így blokkolja a radart és a kamerát. Nem így van! Csak elrejti az autót, és elveszi a lehetőséget az autósoktól, hogy lassítsanak, ha szükséges.”

Volt, aki szerint, akik ezt csinálják, csak az idejüket vesztegetik, és valójában a sebességmérő kamerákat segítik.

Néhányan azonban nem értettek egyet a fenti véleménnyel, az egyikük azt írta: “Ha eltakarja a hátsó ablakot a járművével, akkor egészen biztosan eltakarja a radart és a kamerát.”

Nem ez az autós az első, aki megpróbál blokkolni egy sebességmérő kamerát a többi járművezető érdekében. Egy BMW-sofőr még 2017-ben parkolt egy kamera elé, ahol felnyitotta a csomagtartó fedélt, hogy akadályozza a kamerát. A rendőröket azonban ez nem nyűgözte le, órákkal később meglátogatták és figyelmeztették, hogy akár bíróság elé is állíthatták volna.

Tavaly pedig már büntetőeljárás alá vontak Nagy-Britanniában egy férfit, aki hasonlóan a fentiekhez megakadályozta, hogy a rendőrök egy mobil sebességmérő furgont használjanak az autósok ellenőrzésére.

Van, aki épp ellenkezőleg gondolkodik, nem a gyorshajtókat segíti, hanem maga épít kamu traffipaxot:

Neked Ajánljuk